Música

La gran festa del jazz

El Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona celebra diumenge la seva 50 edició amb una gran festa gratuïta al Festival de la Porta Ferrada

Hi actuaran The Original Blues Brothers Band, Bokanté i Ray Cuza & Sonora Sazonando

El Guíxols Arena serà aquest diu­menge l’esce­nari del pri­mer Jazz & Food que s’orga­nitza fora de Bar­ce­lona, con­cre­ta­ment dins la pro­gra­mació del 56è Fes­ti­val de la Porta Fer­rada . Aquesta gran festa gratuïta, que entre les 8 del ves­pre i les 2 de la mati­nada inclourà les actu­a­ci­ons de The Ori­gi­nal Blues Brot­hers Band, Bokanté i Ray Cuza & Sonora Sazo­nando i una desena de pro­pos­tes gas­tronòmiques en forma de food trucks, forma part de les cele­bra­ci­ons de la 50a edició del Voll-Damm Fes­ti­val Inter­na­ci­o­nal de Jazz de Bar­ce­lona , que tindrà lloc aquesta tar­dor. El fes­ti­val bar­ce­loní també tindrà com a pròleg el seu propi Jazz & Food, el 29 de setem­bre al moll de la Fusta, amb set for­ma­ci­ons que hi actu­a­ran durant dotze hores, entre el mig­dia i la mit­ja­nit. El fet que actu­al­ment la pro­mo­tora The Pro­ject orga­nitzi aquests dos fes­ti­vals de llarga tra­jectòria a Bar­ce­lona i Sant Feliu de Guíxols ha afa­vo­rit que es faci aquest pri­mer Jazz & Food a la loca­li­tat empor­da­nesa, amb la idea que tin­gui con­tinuïtat en futu­res edi­ci­ons, segons va con­fir­mar ahir el direc­tor artístic del fes­ti­val bar­ce­loní, Joan Anton Cara­rach. També dins dels actes com­me­mo­ra­tius de la seva 50a edició, Voll-Damm Fes­ti­val Inter­na­ci­o­nal de Jazz de Bar­ce­lona ha orga­nit­zat aquest estiu alguns con­certs en el Grec.

A Bar­ce­lona el Jazz & Food va néixer el 2015 al parc del Cen­tre del Poble­nou, i el 2017 es va tras­lla­dar al Moll de la Fusta, on l’apar­tat gas­tronòmic ja inclou més d’una vin­tena de pro­pos­tes –aquest any hi haurà, per pri­mer cop, els gelats del Rocam­bo­lesc de Jordi Roca–, i en la part musi­cal l’orga­nit­zació del fes­ti­val aposta sobre­tot pel talent local.

Diu­menge, el Guíxols Arena –amb capa­ci­tat per a unes 8.000 per­so­nes– obrirà les por­tes a les vuit del ves­pre i mitja hora després començarà l’actu­ació de Ray Cuza & Sonora Sazo­nando, una for­mació cubana esta­blerta a Bar­ce­lona, que ha pas­sat de ser un sep­tet a con­ver­tir-se en una sonora, una petita orques­tra amb una desena de música, dedi­cada al son i altres rit­mes tra­di­ci­o­nals cubans.

Cap a les deu de la nit puja­ran a l’esce­nari els músics de The Ori­gi­nal Blues Brot­hers Band, lide­rats pel gui­tar­rista Steve Crop­per i el saxo­fo­nista Lou Marini, que ja for­ma­ven part de la mítica for­mació que va acom­pa­nyar John Belushi i Dan Ayk­royd en les seves aven­tu­res. La festa s’aca­barà amb Bokanté , una macro­banda inter­na­ci­o­nal encapçalada pel gui­tar­rista i can­tant Mic­hael Lea­gue i for­mada per grans músics com ara Jamey Had­dad, per­cus­si­o­nista que ha tre­ba­llat amb Paul Simon, Sting, etc. En resum: una gran festa que posa el jazz “a l’abast de tot­hom”, segons Cara­rach, que a aquells que qüesti­o­nin la dimensió jazzística del car­tell d’aquest pri­mer Jazz & Food a Sant Feliu, els res­pon: “El jazz és una música omnívora, i com a fes­ti­val no ens adre­cem només als puris­tes del jazz. Per a nosal­tres la paraula jazz no té limi­ta­ci­ons.”

Diu­menge hi haurà també “una oferta gas­tronòmica àmplia, dife­rent i sofis­ti­cada”, a càrrec de File­te­ando, Porc­hetta, Dos Bolu­dos, Corazón de Agave, María Una Crep, El Gin­jo­ler Cate­ring, Kula Food Cara­van, Xixu­neta i La Pul­po­neta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.