The Steepwater Band: «Blanc? Negre? És qüestió de sentiment, no de color»
El trio actua avui amb Marc Ford al Black Music Festival
No és la seva primera visita a l'Estat espanyol. De fet, The Steepwater Band va contactar amb Marc Ford durant un festival a la localitat bilbaïna de Sestao. Van connectar tan bé que el van triar com a productor del seu últim àlbum, Grace & melody, i ara surten junts de gira. El californià Marc Ford (Los Angeles, 1966) va ser membre de Burning Tree abans d'incorporar-se a The Black Crowes i fomentar una justificada fama com un dels millors guitarristes de la seva generació. Els germans Robinson el van fer fora del grup argumentant que Ford tenia un problema de drogues. La resposta de Ford: «Jo no era l'únic.»
The Steepwater Band no ha reclutat Ford perquè necessiti urgentment un segon guitarrista: «Funcionem molt bé com a trio i no sentim que ens falti cap altre element. De fet, comencem el concert nosaltres tres sols i després s'hi incorpora Marc Ford per tocar temes seus i nostres i algunes versions, de John Lee Hooker o Neil Young», explica Massey, que completa el trio amb Tod Bowers (baix) i Joe Winters (bateria). De fet, així van començar la seva carrera a Chicago, el 1998: fent versions de Muddy Waters i Robert Johnson, per passar progressivament a crear un repertori propi. A la pregunta de quin és el millor trio de la història, Massey respon: «Potser Cream». Avui, a La Mirona (20 h, 10 i 13 euros), The Steepwater Band i Marc Ford tindran com a teloners La Banda del Yuyu, que ja van tocar amb ells ahir a Barcelona.
Festa inaugural
Els parlaments de l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, i el director del Black Music Festival, Jordi Planagumà, van obrir divendres la novena edició del Black Music Festival, a La Mirona, on la Black Music Experience va oferir un ampli repàs de la música negra de totes les èpoques, i els Gruixut's van tancar la festa convertits en els amfetamínics Rock'n'Roll Brothers.