Altres

Vols fer de detectiu?

Més de 500 nens i nenes de 3 a 12 anys s’han acreditat com a ‘detectius’ aquest estiu en el marc de l’activitat de promoció lectora de les biblioteques de Girona

La iniciativa vol incentivar d’una forma lúdica la lectura i l’escriptura entre la mainada

“Vols fer de detectiu? Si tens entre 3 i 12 anys i t’agrada investigar, resoldre enigmes, solucionar problemes divertits i no et fa ni por ni mandra llegir, et proposem obtenir el carnet de detectiu durant aquestes vacances.” Aquest és l’anunci al qual fins ara han respost més de 500 nens i nenes de 3 a 12 anys i pel qual s’han acreditat com a “detectius” aquest estiu en el marc de l’activitat de promoció lectora de les biblioteques de Girona Un estiu de detectius. La proposta va començar el 25 de juny i s’allargarà fins al 10 de setembre.

Un estiu de detectius ve precedida per l’èxit de la La quina de l’estiu de l’any passat. L’arribada de l’estiu i de les llargues estones de lleure per als infants és un bon moment per acostar-se a les biblioteques, les biblioplaces i les bibliopiscines de la ciutat obertes per vacances. I res millor que fer-ho participant en una activitat de promoció lectora fresca i divertida que les seccions infantils de les biblioteques de Girona han preparat per a la mainada de 3 a 12 anys.

Encara hi ets a temps

Participar-hi és senzill, només cal inscriure’s presencialment a la biblioteca o a la bibliopiscina més propera i disposar del carnet de la biblioteca, que és gratuït i es pot fer en el mateix moment de la inscripció. Les tres bibliopiscines (Devesa, GEIEG Sant Narcís i GEIEG Sant Ponç) també s’han afegit a la iniciativa i repartiran llibretes fins al 31 d’agost, quan acaben la seva activitat. A les cinc biblioteques el termini acaba el 10 de setembre.

La mainada que vulgui ser acreditada com a detectiu professional ha de resoldre els 15 enigmes (literaris, lògics, matemàtics...) plantejats en un quadern personal que els lliuren. Tothom qui l’acabi rebrà, a més, un petit obsequi i entrarà en el sorteig d’una subscripció a les revistes Tatano i Cavall Fort. Es poden seguir les imatges dels ja detectius a les xarxes amb l’etiqueta #unestiudedetectius o buscar les seves fotos camuflades a les biblioteques de la ciutat. Actualment ja s’han acabat més de 80 dossiers de detectius.

Amb aquesta nova iniciativa, les biblioteques de Girona volen incentivar d’una forma lúdica i engrescadora la lectura i l’escriptura entre la mainada, alhora que es reivindiquen com a espai de lleure també a l’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú