Altres

Cultura

Cultura més enllà del videojoc

L’entitat Tecnofan assoleix un impressionat èxit de participació en la Palamós LAN Party, amb prop de 200 inscrits

Amb activitats com ara robòtica, còmic o tecnologia punta, aquesta LAN Party és ja un referent a la demarcació

Palamós LAN Party va tancar les portes ahir després de quatre dies amb un impressionant èxit de participació. Prop de 200 inscrits confirmen i avalen el projecte que impulsa l’entitat Tecnofan amb el suport de l’Ajuntament de Palamós. Un èxit per a la que ja és la trobada LAN més important de les comarques gironines; una LAN és una reunió massiva de jugadors en un sol espai habilitat amb taules, cadires i connexions de xarxa perquè juguin i comparteixin experiències i coneixements. Tecnofan va aprofitar l’activitat per retre un emotiu homenatge al parc d’atraccions Magic Park de Platja d’Aro i a la família que el va impulsar. El parc va tancar l’11 de setembre de l’any passat, però ja forma part dels records de més de quatre generacions.

“El que organitzem és molt més que gent jugant i participant en tornejos, és un acte cultural i cal que la gent en prengui consciència, d’això; el món tecnològic, del qual una LAN party és una petita part, forma ja part del nostre espai cultural i amb majúscules”, explica el president de Tecnofan, Pep Martorell.

I del 6 al 9 de setembre, la nau dels cinquanta metres va ser, doncs, molt més que una trobada LAN. Un espai, el de la nau, obert al públic on hi havia estands de l’Aula de Manga de la Universitat de Girona, zones de còmic, torneig de Magic –a càrrec dels experts de Naips&Co–, Rococat –el campionat de robòtica lliure de Catalunya– i, a més, un projecte de robòtica educativa del col·legi La Salle Palamós i Make & Learn; Innova Didactic, distribuïdor oficial de Picaxe i Keyestudio Educació a Espanya; la participació de Drones Costa Brava i l’empresa Visyon, capdavantera en realitat virtual amb seus a Barcelona i Londres, que va portar el seu nou joc inspirat en el film Ready player one (Steven Spielberg, 2018), basat en el llibre d’Ernest Cline, o un gran estand de Microsoft amb Xbox One X, entre moltes altres firmes i, per descomptat, activitats.

La LAN també va ser una oportunitat per descobrir un dels projectes més importants de Tecnofan, el projecte Arcade, on es recreen des de zero les característiques màquines de videojocs dels 80 i 90, però a més s’intenta recuperar i preservar, perquè no es perdi, la tecnologia d’aquella època.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen