Altres

Condecoració de l’Estat francès als RCR d’Olot

El Ministeri de Cultura els ha nomenat Chevaliers i Officiers de l’Ordre des Arts et des Lettres, en un acte al Palais Royal

Aranda, Pigem i Vilalta acumulen una trajectòria de més de trenta anys

La ministra de Cultura del govern francès, Françoise Nyssen, va lliurar, el passat 4 d’octubre, als arquitectes olotins Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, de RCR, la condecoració com a Chevaliers i com a Officiers de l’Ordre des Arts et des Lettres en un acte al Palais Royal del Ministeri de Cultura a París. L’acte va tenir el suport del Consolat General de França a Barcelona, al capdavant del qual hi ha el cònsol general, Cyril Piquemal.

Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta van fundar l’any 1988 a Olot l’estudi d’arquitectura RCR Arquitectes. I l’any passat se’ls va concedir el premi Pritzker 2017, que té la consideració de premi Nobel en el camp de l’arquitectura.

L’activitat professional desenvolupada per RCR Arquitectes al llarg de trenta anys ha estat i continua sent objecte d’una creixent valoració, tant a escala nacional com internacional. L’any 2005 van obtenir el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat a l’apartat d’arquitectura, el 2008 van ser nomenats Chevaliers de l’Ordre des Arts et des Lettres de la República francesa; el 2010, membres d’honor de l’Institut Americà d’Arquitectes (AIA); el 2012, membres d’honor internacionals del Reial Institut Britànic d’Arquitectes (RIBA); el 2015, Medalla d’Or de l’Académie d’Architecture Française; el 2017, nomenats Officiers de l’Ordre des Arts et des Lettres de la República francesa, i també el 2017 se’ls va concedir el premi Pritzker.

El 2013 van crear la Fundació RCR Bunka per estimular la valoració per l’arquitectura, el paisatge, les arts i la cultura, i des del 2008 convoquen i dirigeixen durant l’estiu el Workshop Internacional RCR –format en l’actualitat pels tallers d’arquitectura i paisatge, audiovisual i fotografia, i escenografia–, on reuneixen en els últims anys 120 participants vinguts de més de 30 països al seu estudi, situat a la seu de l’antiga foneria Barberí de carrer Fontanella d’Olot.

LA DATA

2017
Va ser l’any
que van rebre el premi Pritzker, considerat el Nobel en el camp de l’arquitectura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda