Xavier Bosch: «La corrupció ho empastifa tot»

Els periodistes Xavier Bosch i Albert Llimós, guanyador i finalista del premi Sant Jordi, respectivament, van ser ahir a la llibreria La Capona de Tarragona per presentar les seves novel·les premiades, editades per Proa. El primer, Se sabrà tot, retrata les relacions d'interessos i xantatges que s'estableixen entre les elits polítiques i els mitjans de comunicació en una Barcelona real, amb terroristes islamistes, prostitució a la Rambla i especuladors immobiliaris. «La corrupció ho empastifa tot», apunta Xavier Bosch, que hi afegeix: «Tant de bo els mitjans depenguessin menys del poder polític.» El protagonista del seu llibre és el director del tercer diari de la ciutat, el Crònica, que dimiteix del càrrec al cap de pocs mesos de ser-hi. Una situació paral·lela a la situació personal de l'autor, ja que el mateix Xavier Bosch va deixar la direcció de l'Avui, càrrec que va ocupar entre 2007 i 2008.

Els responsables de la llibreria La Capona també van convidar ahir el finalista del Sant Jordi, el periodista lleidatà Albert Llimós (Torrefarrera, 1981). La seva obra, La dona que fugia de la boira, retrata la trajectòria vital d'una dona, la Teresa, nascuda a principi del segle XX en un poble a prop de Lleida i que des de ben joveneta s'ha d'espavilar en situacions difícils, agreujades per situacions històriques també difícils, com ara la Guerra Civil i el franquisme. La protagonista «és un tipus de personatge amb el qual es poden sentir identificades moltes dones», va explicar ahir l'autor, que s'estrena amb aquesta novel·la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.