Llibres

En bici, sol o acompanyat

Xavier Corominas narra com va trobar l’amor i se’n van anar als antípodes

F. Xavier Corominas Mainegre, exalcalde de Salt i gran promotor de l’ús de la bicicleta, acaba de publicar el seu segon llibre de viatges sobre dues rodes, després de Quadern de viatge (De Catalunya al Japó en bicicleta), del 2016. Avui a les 10 del matí, Corominas oferirà una presentació esmorzar de De l’amor i d’altres viatges, per obrir la jornada de celebració dels 40 anys de la Llibreria 22 de Girona. L’acompanyaran el llibreter Guillem Terribas i l’arquitecte i poeta Quim Español, autor del pròleg del llibre, que comença així: “Aquest llibre és singular perquè ho és l’autor, un home sorprenent.”

En aquest volum de 215 pàgines il·lustrat amb diverses fotografies i alguns mapes –tot i que d’una manera molt personal, no deixa de ser una guia de viatges, amb consells i recomanacions per als futurs viatgers–, Xavier Corominas narra com va trobar l’amor durant una estada al País Basc i el viatge que després va fer amb la seva nova companya per Nova Zelanda, Austràlia i Bali. Tot està narrat en primera persona, del singular o del plural segons les circumstàncies, i l’autor només hi ha posat unes gotes de ficció en el relat per preservar la intimitat de la seva amiga. Especialment a Nova Zelanda i Austràlia van poder gaudir de l’hospitalitat dels membres de la xarxa mundial Warm Showers (dutxes calentes), formada per ciclistes que acullen altres ciclistes a casa seva.

Xavier Corominas no para i al gener va fer un viatge en bicicleta per Cuba i Colòmbia durant tres mesos, del qual també té previst fer un llibre, el tercer d’una col·lecció que ja va prenent forma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona