Altres

Espases i bruixeria, a Figueres

La quarta edició de les jornades Figueres Galàctica tindrà lloc entre el divendres 9 i el diumenge 11 de novembre a diferents espais de la capital empordanesa. Les jornades, organitzades per l’associació Oci Ficció Figueres, estan dedicades aquest any al gènere d’espasa i bruixeria, “des de Conan a la conegudíssima nissaga de Joc de Trons, passant per l’obra de Tolkien i pel·lícules mítiques com ara Willow, La historia interminable, Dentro del laberinto i La princesa prometida”. De fet, les jornades tenen com a subtítol “Cimmeria is coming”, una referència a la terra natal de Conan. En les tres edicions anteriors, les jornades s’havien dedicat, respectivament, a Star Wars, la cultura nipona i els cyborgs i robots.

Del 5 al 10 de novembre es podrà veure a la biblioteca Carles Fages de Climent una exposició d’objectes d’espasa i bruixeria, de la col·lecció personal de Martí Llesta. La tarda del divendres 9, a l’Espai Jove de l’Alt Empordà, hi haurà sessions i demostracions de jocs de taula, de rol i de miniatures, relacionats amb la temàtica de les jornades, i a les 22.15 h es projectarà al cinema Las Vegas la primera temporada de la websèrie Crónicas Drakonianas, amb la presència dels seus directors.

El dissabte i el diumenge es concentraran les activitats al Casino Menestral, on hi haurà, de 10 del matí a 8 hores del vespre, una fira de marxandatge, una exposició de cartells de cinema de la col·lecció de Lluís Benejam, photocalls, xerrades, projeccions i la presència, a l’Artist Corner, de destacats dibuixants de còmic i il·lustradors com ara Jordi Bernet i Blas Gallego. També s’han programat altres activitats, com ara una trobada de col·leccionistes de cartes Fantasy Riders, un espai de jocs de taula i de rol i, diumenge a la tarda, un concurs de cosplay (19 h). Totes les activitats de les jornades Figueres Galàctica són gratuïtes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona