Llibres

Un Nadal de Sidillà per llepar-se els dits

Edi­ci­ons Sidillà, amb seu a la Bis­bal, cele­bra el Nadal amb el llançament de dos pro­jec­tes enci­clopèdics de gran ambició: la Història de la cuina cata­lana i occi­tana, del valencià Vicent Marqués, que arri­barà als deu volums, i el Calen­dari de lle­gen­des, cos­tums i fes­tes tra­di­ci­o­nals cata­la­nes, del folk­lo­rista Aureli Cap­many, de qui aquest 2018 s’ha com­me­mo­rat el 150è ani­ver­sari.

De la pri­mera col·lecció, ja s’ha publi­cat el volum número 1, cor­res­po­nent a les sales, els ape­ri­tius, les ensa­la­des i les sopes, i aquest any entrant sor­tirà a la venda el segon, con­sa­grat a les olles i les ver­du­res. Con­si­de­rada la “Bíblia de la nos­tra cuina” pel xef del Motel, Jaume Subirós, i “una obra d’art” pel gastrònom Fer­ran Adrià, la Història de la cuina cata­lana i occi­tana s’anirà pre­sen­tant en volums temàtics, enqua­der­nats en tapa dura i amb il·lus­tra­ci­ons de Montse Mayol. Vicent Marqués, cui­ner i escrip­tor, hi reco­pila qua­ranta anys d’estudi de la cuina d’una regió que es con­si­dera una de les millors del món.

Pel que fa al calen­dari de lle­gen­des de Cap­many, es tracta d’una col·lecció que segueix els cos­tums i les tra­di­ci­ons cata­la­nes, des de les cançons, les postres típiques i les pro­ces­sons, que per­met fer un viatge pels car­rers i les pla­ces de la Bar­ce­lona més fes­tiva i popu­lar. El pri­mer volum abraça el període de gener a juny, i la segona entrega, que trac­tarà de la segona mei­tat de l’any, sor­tirà el maig del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.