La tercera edició del festival de curts Fic-Cat rep més de 140 inscripcions

El dia 1 d'abril va acabar el termini d'inscripció i de tramesa de treballs audiovisuals per a les quatre categories estàndard del Festival Internacional de Curtmetratges en Català (Fic-Cat), un certamen que tindrà lloc entre el 27 i el 30 de maig a Roda de Berà. Segons els organitzadors, encapçalats per Antonio Barrero, el seu director, la tercera edició «ha superat les expectatives previstes», ja que s'han rebut 143 treballs: 65 curtmetratges, 35 documentals, 22 videoclips i 21 realitzacions de centres educatius. Les procedències de les creacions són diverses i, tot i que la majoria prové de Catalunya, també se n'han rebut de les Illes, Alacant, València, Madrid i d'Irlanda.

«Cal destacar l'alta qualitat tècnica dels treballs rebuts, amb realitzacions innovadores i que reflecteixen la societat actual tractant temes com la integració, els maltractaments o la crisi», segons l'organització.

Tot i que la majoria de curtmetratges són en format digital, és significatiu l'augment de creacions en 35 mm.

A partir d'ara, la tasca del comitè organitzador és visionar tot el material rebut i seleccionar els treballs de més qualitat, que seran els que finalment es projectaran en les diferents sessions, programades entre el 27 i el 30 de maig al Casino Municipal de Roda de Berà.

De tots aquests treballs seleccionats, el jurat decidirà quins són els que mereixen el premi de cada modalitat. Els espectadors i espectadores que assisteixin a les projeccions també decidiran, amb el seu vot, quin és el millor treball, atorgant el premi del públic. Entre tots els participants se sortejarà un viatge.

La selecció es donarà a conèixer a partir del 18 d'abril al web del festival (www.fic-cat.cat).

D'altra banda, continuen obertes les inscripcions per a les modalitats jove 48 hores (fins el 14 de maig) i jove on-line (fins el 16 de maig).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.