S'obre al MVR de l'Espluga l'exposició Vida (inochi) de l'artista japonès Wataru i el poeta Carles Duarte

L'exposició Vida (inochi), que divendres es va inaugurar al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, combina pintura, escultura i poesia.

La mostra, que es podrà visitar fins al 30 de maig al museu espluguí, recull un diàleg entre l'obra gràfica i escultòrica de Wataru, artista japonès, i els poemes de Carles Duarte, que a més de poeta és el director de la Fundació Lluís Carulla.

El temps, la quotidianitat i el sentit de la vida (inochi, en japonès) són les reflexions que s'originen en aquest intercanvi cultural entre els dos artistes que inclou una dotzena d'obres del creador nipó, que s'acompanyen de dotze poemes de Carles Duarte, dedicades cadascuna d'elles a un mes de l'any i que es recullen en un calendari perpetu, útil per a tota la vida.

L'escultura, la ceràmica, la pintura i la serigrafia són els diferents formats que presenta Wataru a la seva obra a Vida (Inochi). Per la seva banda, el poeta català Carles Duarte ha escollit en l'intercanvi, una composició poètica pròpia del país del sol naixent: el tanka. Es tracta d'una poesia amb estrictes regles formals (cinc versos amb un nombre determinat de síl·labes) que altres poetes catalans, com Salvador Espriu, ja havien cultivat en el seu temps.