cultura

L'artista Jaume Rocamora exposa al Mucbe de Benicarló una retrospectiva analitzada per ell mateix

L'artista tortosí Jaume Rocamora ha recuperat bona part de la seua trajectòria artística des del 1977 fins a l'actualitat a Gaubances, una exposició retrospectiva que divendres es va inaugurar al Mucbe de Benicarló i que es podrà visitar fins al 25 de juliol. Gaubances vol dir «goigs» i, segons el mateix autor, il·lustra a la perfecció el que ha volgut transmetre amb aquesta mostra: «Les meues alegries», diu, tot precisant que aquesta retrospectiva ha estat analitzada per ell mateix. «He triat les obres que he volgut.»

L'exposició se situa a la primera planta del Museu de Benicarló i ocupa una superfície de 300 metres quadrats dividits en tres sales diferents. A la primera hi ha un conjunt de quadres de la seua època inicial Matèries primeres (1977) que mostren els elements artístics que conformen el seu llenguatge geomètric. També el Laberint de banderoles del 2005, seguit de La cana, els seus collages més actuals, entre altres obres que resseguixen la seua trajectòria artística i vital.

A la segona sala, hi ha els collages del programa Iris (2000) i els llibres d'artista del 2002.

Finalment, el discurs expositiu es completa a la sala tercera amb la projecció d'un documental de Santi Valldepérez i Guillem Barberà, que al llarg d'uns 30 minuts dóna una visió de la vida i de l'obra d'aquest artista que ha anat evolucionant al llarg dels anys però que s'ha mantingut sempre dins dels paràmetres de l'art geomètric.

La inauguració de l'exposició, que va tindre lloc divendres, va incloure l'actuació de la ballarina tortosina Meritxell Peiret i del músic flixanco Joan Bages que ha col·laborat més d'una vegada amb Rocamora creant la banda sonora d'algunes de les seues exposicions. Una de les seues últimes col·laboracions va ser l'estiu passat a Horta de Sant Joan amb motiu del centenari de la segona estada de Picasso.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia