Música

L’Escola de Música Moderna de Girona creix i s’adapta als nous temps

El nou local, situat a la plaça Sant Pere, acollirà les classes col·lectives i, des d’allà, es faran les telemàtiques

L’escola es renova i es fa dir La Moderna

On estudies? A la Moderna! I on toques? A la Moderna! Atesa aquesta popularització del nom i en el context del procés de renovació per encarar uns temps convulsos, l’Escola de Música Moderna de Girona (EMMG), amb més de trenta anys exercint de centre d’ensenyament musical a la ciutat, ha decidit adaptar-se tot aprofitant l’avinentesa per redissenyar la seva imatge i el seu nom i créixer exponencialment.

Així, La Moderna, que és com a partir d’ara es fa dir, ha aprofitat el procés de matriculació per anunciar l’obertura d’un nou local, a la plaça Sant Pere de Girona, que disposa d’oficines i un espai diàfan de 54 metres quadrats pensat per oferir les classes col·lectives: música per a nadons i per a famílies, tallers per als petits artistes, formació bàsica de 6 a 11 anys i llenguatge musical de cicle mitjà, bàsicament. Amb aquesta ampliació s’esponjarà l’oferta de classes, que fins ara es concentrava al local original (plaça dels Jurats) i el de la Coma Cros des de fa un parell d’anys.

També, com destaca la directora del centre, Montserrat Cristau, atesa la situació d’urgència arran del confinament, aprofitaran els recursos i, a partir del curs vinent, l’escola es convertirà en híbrida; és a dir, a més de les classes presencials, aquells alumnes que ho desitgin podran fer-ne de semipresencials o d’exclusivament telemàtiques. “Molts ens ho demanen i pensem que serà una manera de reduir desplaçaments amunt i avall i esdevenir una escola més verda”, explica Cristau.

Per fer-ho, s’està adequant una sala multimèdia amb tot aquell suport digital que es requereix per fer els tutorials i muntar els vídeos que es fan per a les xarxes.

Premi als Baldiri Reixach

Recentment, La Moderna ha estat premiada en la primera convocatòria de la modalitat connexions dels premis Baldiri Reixac de la Fundació Carulla, que reconeixen i impulsen els projectes que, mitjançant la cultura i els llenguatges artístics, transformen l’educació. Ha rebut el reconeixement per una iniciativa social que permet oferir formació musical a nens de l’escola El Veïnat de Salt amb dificultats per accedir a aquests estudis per circumstàncies socials, culturals o econòmiques.

Més concerts i formació amb l’Estiu & Jazz

A partir del 25 de juny, tornen les jornades de formació i els concerts del cicle de joves intèrprets de l’Estiu & Jazz, el festival pedagògic que ofereix un aparador del talent que està sorgint en l’àmbit musical. Destaquen una classe magistral de Joan Chamorro i l’actuació que es farà a l’Auditori de Girona, en què actuaran la Sant Andreu Jazz Band i La Moderna Big Band (26 de juny). També es faran concerts a l’Espai Valvi i a la Casa de Cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia