Cinema

Salut mental i Covid, al Brain

El quart festival de cinema sobre el cervell tindrà lloc presencialment al CCCB i en línia, a partir de dijous

El festival ha rebut 300 curts provinents de tot el món i en projectarà una selecció de 23

“El Brain Film Fest és un festival internacional de cinema dedicat a totes les condicions del cervell, a les malalties que l’afecten, però també a les seves grans capacitats”, explica Cristina Maragall, presidenta de Fundació Pasqual Maragall, que impulsa aquest esdeveniment. L’edició d’aquest any estarà dedicada a “les repercussions que ha tingut la pandèmia sobre la salut mental, sobretot en determinats col·lectius”, hi afegeix. Diversos estudis revelen que l’insomni, la depressió, l’ansietat i els trastorns de conducta alimentària han augmentat durant la pandèmia. “Inevitablement, el Brain Film Fest reflexiona en aquesta edició sobre la salut mental, amb films que ofereixen una mirada multidimensional sobre un fet global”, diu la presidenta de la Fundació Maragall.

El festival es fa aquest any sota el lema Brain Crash, “entès no com un sisme irreparable, sinó com una clivella emocional de la que poden brotar la creativitat i la millora personal”, explica a la seva pàgina web. Així, el Brain Film Fest se centrarà en la fragilitat del nostre equilibri psicològic, a través de pel·lícules, xerrades i tallers, a més d’altres llargmetratges i curts.

La mateixa pandèmia farà que la quarta edició del Brain Film Fest tingui per primera vegada un format híbrid: del 18 al 20 de març es farà de manera presencial al CCCB, i del 18 al 25 de març, en línia a Filmin. També es podran seguir col·loquis i debats a través del lloc web del festival. En total, es podran veure 23 curts i nou llargmetratges. La programació del CCCB es podrà veure a través de Filmin, excepte dos títols.

Albert Solé, director artístic del Brain Film Festival, remarca que “posar l’accent en el tema de la salut mental era oportú, però no és en exclusiva el tema del festival; volem veure complexitat del cervell, no només de trastorns”. Així, entre els títols programats hi ha el film inaugural, The reason I jump, un documental sobre l’autisme; la impactant System crasher (gala de cloenda), protagonitzada per l’actriu Helena Zengel a nou anys; el film sobre Robin Williams Robin’s wish; Renaceres, de Lucas Figueroa...

El festival ha rebut 300 curts provinents de tot el món i en projectarà una selecció de 23. El Brain Film Fest atorgarà l’onzè premi Solé Tura amb un jurat del qual forma part Àlex Brendemühl. L’actor destaca que la selecció “inclou peces i enfocaments molt diferents del funcionament del cervell humà, que s’enfronten a temes encara estigmatitzats i silenciats a la nostra societat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.