Arts escèniques

Improvisar en l’error

Per primer cop, el Mercat de les Flors presenta el treball de la coreògrafa Ayelen Parolín, una artista argentina establerta a Brussel·les. Ho fa amb tres peces breus en què indaga amb els seus ballarins sobre la llibertat i l’error, integrant en el treball dinàmiques d’improvisació, amb una estètica d’humor absurd. Avui i demà es presenta Wherever the Music Takes You II (interpretada per ella mateixa acompanyada per la pianista Lea Petra) i With, a la sala Pina Bausch. Divendres i dissabte presenta Weg (distància en neerlandès) a la Maria Aurèlia Capmany.

L’humor absurd l’ajuda a trencar amb la dansa més formal que també ha treballat puntualment. I és que Parolin prova de sorprendre els seus seguidors trencant els universos amb els quals l’identifiquen. D’una dansa física, molt animal va saltar a la minimalista formal i ara torna a reclamar llibertat. Weg es va crear just abans del confinament, però With sí que s’ha realitzat durant la pandèmia. La seva companyia no ha parat de crear , però sense poder tenir un data d’estrena perquè els teatres a Brussel·les continuen tancats. Per ara, creen i ho posen en conserva, mentre esperen de poder programar-ho. With, per exemple, només s’ha pogut estrenar per a professionals i al Mercat serà el primer cop que es podrà ensenyar al públic.Treballar a la sala d’assaig ha estat un privilegi que els ha permès ampliar la seva bombolla de contactes i prendre’s la dansa com una sortida en un temps de confinaments. La sensació de l’absurd es tasta des d’una realitat més cínica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona