Música

Confinats... i premiats

El trio barceloní Stay Homas, format durant el confinament, s’imposa en la votació popular dels premis Enderrock, lliurats ahir a l’Auditori de Girona

El director d’Enderrock va reclamar a les institucions més compromís amb la cultura

El trio barceloní Stay Homas, format fa justament un any en un pis de Barcelona durant el confinament, va erigir-se ahir a l’Auditori de Girona en el principal guanyador de la votació popular dels premis Enderrock. El grup va imposar-se en les tres categories a les quals estava nominat: millor cançó de pop-rock per The Bright Side, gravada amb Oques Grasses, millor artista revelació i millor directe. D’altra banda, la palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz (que va obtenir els vots populars al millor disc de cançó d’autor i –a mitges amb Marco Mezquida– millor disc de jazz), el terrassenc Miki Núñez (distingit en les categories de millor disc en llengua no catalana i millor cançó d’autor) i el grup Buhos (premis a millor artista i millor videoclip) van ser altres dels guardonats en la votació popular dels premis, que van reconèixer també la feina de Txarango (millor disc de pop-rock), Sabor de Gràcia (millor disc de folk), Ballaveu (millor cançó de folk), la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (millor disc de clàssica), JazzWoman (millor disc de músiques urbanes) i Macedònia (millor disc per a públic familiar).

Pel que fa les distincions honorífiques, el premi Enderrock d’honor va lliurar-se a Guillermina Motta; el premi Enderrock a la trajectòria va ser entregat ex aequo a Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent; la campanya #Joemcorono va rebre el premi Enderrock Estrella, i, finalment, el premi Joan Trayter a la producció va atorgar-se a David Soler, responsable, entre d’altres obres, del recentment publicat Clamor de Maria Arnal i Marcel Bagés. Fets públics ja fa algunes setmanes, els premis Enderrock de la crítica, lliurats a la Catifa Vermella, van recaure en Pau Vallvé, Sidonie, Els Amics de les Arts, Gemma Humet, Joan Garriga, Núria Graham, Flashy Ice Cream, Maria Jaume, Josep Colom, Gonzalo del Val Trio i Xiula.

En el seu discurs, el director del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, va reclamar a les institucions un major compromís amb la cultura. “Quan d’aquí a poques hores es posin en marxa les noves restriccions, actes com aquest, a la pràctica, ja no es podran fer”, va lamentar Gendrau, que va celebrar, que, l’any 2020, amb prop de 2.000 referències, es van editar “més discos que mai en la història de la música catalana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona