Música

L’Ítaca de l’esperança

El festival programa una vintena de concerts entre maig i setembre en set municipis de l’Empordà

Clara Peya, El Petit de Cal Eril, Stay Homas, Zoo i Oques Grasses són alguns dels noms anunciats

“Estem obligats a no perdre mai l’esperança.” Amb aquesta proclama del recentment traspassat Arcadi Oliveres ben present, el Festival Ítaca va donar a conèixer ahir els continguts de la seva novena edició, que se celebrà del 21 de maig al 25 de setembre en set municipis de l’Empordà: Palafrugell, Gualta, Corçà, la Pera, l’Estartit, Calella de Palafrugell i l’Escala. “L’Arcadi va participar al festival i sempre ha estat un mirall on veure’ns”, manifestava ahir el director del cicle, Fran Arnau, convençut de la necessitat de “persistir” en uns moments en què la cultura passa per una “crisi sense precedents”.

Albert Pla, Ariana Abecasis, Balkan Paradise Orchestra, Black Music Big Band, Clara Peya, El Petit de Cal Eril, El Pot Petit, Galgo Lento, Iseo & Dodosound, Marcel i Júlia. Núria Graham, Lágrimas de Sangre, Oques Grasses, Stay Homas, Sample Corp, The Tyets, Xiula, Travis Birds, Ari Zoo són, de moment, els artistes que formaran part d’aquesta novena edició, per a la qual ja ahir es van posar a la venda 13.000 entrades.

Tots els concerts se celebraran en espais oberts amb capacitats d’entre 500 i 900 espectadors, que es dividiran en “illes bombolla” formades per grups de convivència de, com a màxim, quatre persones.

El públic podrà fer ús d’un servei que permetrà fer comandes al bar des dels dispositius mòbils, evitant d’aquesta manera la mobilitat dins del recinte. En la presentació, ahir, de l’Ítaca 2021, els organitzadors del festival, impulsat per la productora gironina Link Produccions, van reclamar a les institucions “un conjunt d’accions que assegurin la supervivència d’un sector que ja estava en crisi abans de la pandèmia”.

Albert Pla, a l’Aphònica

Albert Pla és el primer plat anunciat per a la dissetena edició del Festival de la Veu de Banyoles, Aphònica, que tindrà lloc del 24 al 27 de juny. El polifacètic artista actuarà el 25 de juny, a les nou del vespre, a l’espai del Club Natació Banyoles, on presentarà l’espectacle ¿Os acordáis?, amb el qual reflexiona amb ironia sobre l’impacte del coronavirus al món. El festival va cancel·lar la seva edició del 2020 a causa de la incertesa que va generar la pandèmia. Ara l’objectiu és recuperar l’essència del festival a la ciutat. Els promotors asseguren que el cartell tindrà propostes tant d’artistes coneguts com d’emergents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda