Aplicar una visió de futur
Club Editor incorpora Joan-Lluís Lluís i publica una novetat i tres reedicions
Joan-Lluís Lluís (Perpinyà, 1963) publicarà la novel·la Junil a les terres dels bàrbars, però al setembre. Per què se’n parla a l’avançada? Perquè va acompanyat d’un canvi d’editorial i d’una aposta de Club Editor amb visió –i ambició– de futur.
Lluís va debutar el 1993 a La Magrana amb Els ulls de sorra i va publicar fins a nou títols a la mateixa editorial. El 2013 va fitxar per Proa i el 2018 va guanyar el Sant Jordi amb Jo soc aquell que va matar Franco. A banda, ha publicat altres títols dispersos a Viena, Mare Nostrum, L’Avenç, Eumo... I ara serà autor de Club Editor, l’editorial de Maria Bohigas.
A més de la novetat, Club Editor també té previst publicar entre el 2022 i el 2024 tres obres anteriors de Lluís: Els ulls de sorra, El dia de l’ós (2004) i Cròniques del déu coix (2013). “La frontera, i sobretot les mutacions, constitueixen els temes principals d’aquestes obres, tractats des de situacions tan diverses com un poble del Vallespir o un marge de l’imperi Romà”, afirma l’editorial. L’editor Marc Montull no pot negar ni donar per fet que reeditaran altres obres de Lluís, tot i que fa l’efecte que podria ser.
Junil a les terres dels bàrbars sortirà alhora en català i castellà (amb traducció d’Edgardo Dobry). La versió castellana serà dins la col·lecció La Montaña Pelada, de Club Editor, i també sortirà a Buenos Aires amb l’editorial Sigilo. “Aquest naixement simultani en dues llengües i dos continents respon a la voluntat de fer créixer l’obra de Lluís i posar-la en contacte amb una tradició literària, la sud-americana, en què l’estranyesa dels fora de lloc és una gran qüestió.”
Junil a les terres dels bàrbars narra la fugida, al principi de l’era cristiana i frontera de l’imperi enllà, d’una noia culpable de la mort del seu pare. En companyia d’alguns esclaus fugitius s’embrancarà en la travessia a peu de part del continent europeu, seguint els versos d’un poeta desterrat.