Art

Galeria de premis

Els GAC distingeixen els espais EtHALL i Marc Domènech, l’artista Evru/Zush i les comissàries Glòria Bosch i Susanna Portell

Els galeristes van celebrar ahir la seva trobada anual en una nova edició, la catorzena, dels premis GAC, organitzats per les dues associacions que representen el sector: Galeries d’Art de Catalunya i Art Barcelona. La gala, encara limitada per les restriccions de la pandèmia, va tenir lloc a la llibreria Ona. La galeria EtHALL, ara amb seu a l’efervescent nucli artístic de l’Hospitalet de Llobregat, va ser la protagonista de la vetllada, amb tres guardons. El de la millor programació, “pel seu rigor, coherència i risc”, en paraules del jurat; el de l’artista de mitjana carrera, que va recollir Eulàlia Rovira per l’exposició Esmorteir l’esmorteït, i el de l’artista emergent DKV, en aquest cas per a Jaume Clotet per la mostra 20vingut2020.

Glòria Bosch i Susanna Portell van ser reconegudes en la categoria de comissariat per L’amistat infinita. Ángel Ferrant i Xavier Vidal de Llobatera, que es va presentar als Espais Volart de la Fundació Vila Casas. Evru/Zush va rebre el premi a la millor exposició d’un artista consolidat pel projecte que va allotjar la galeria Senda Volver a ser. I la galeria Marc Domènech s’ha endut el guardó a la millor proposta històrica per Óscar Domínguez: el triple traç. 1948-1952.

Els col·leccionistes distingits en aquesta edició han estat Germán López i Marián Sanz i, pel seu vincle d’amistat, s’ha fet una menció a la desapareguda Rosa Queralt, a qui han dedicat una sala permanent a la fundació que tenen a Queretes, al Matarranya. La crítica d’art Montse Badia i la periodista de TV3 Carolina Rosich van recollir, respectivament, els reconeixements a la crítica i al mitjà de comunicació. Els GAC 2021 també van concedir els premis Fundació Banc Sabadell a la trajectòria a l’artista Fina Miralles i al galerista Artur Ramon Picas.

El jurat estava format per l’artista Rafel G. Bianchi, la col·leccionista Roser Figueras, la comissària Helena Tatay, el crític Josep Casamartina i la periodista Montse Frisach.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA