Arts escèniques

Gelabert Azzopardi cedeixen el seu fons al MAE

El Museu de les Arts Escèniques (MAE) compta amb el material de les 164 coreografies que la companyia ha elaborat des de la seva creació, al 1972. El fons íntegre suposa 180 peces de vestuari i 98 complements, la majoria dissenyats per Lydia Azzopardi, tot i que també hi ha material d’artistes com Frederic Amat, Ramon Ramis o Leslie Langish. Gelabert i Azzopardi remarquen la importància que es trobi un emplaçament definitiu per al MAE que permeti mostrar el contingut del fons.

Gelabert justifica la cessió com una aportació a què hi hagi memòria dels creadors que permeti utilitzar els referents per als projectes de futur. Azzopardi confia també que la visió del material serveixi per a fons d’inspiració dels nous creadors. Gelabert i Azzopardi col·laboraran en la catalogació de tot el material.

Els reptes del MAE passen per tenir una ubicació definitiva, un projecte que aspiren a completar amb el termini de dos anys i que implica la col·laboració de totes les Administracions. Per ara, el MAE aspira a construir una plataforma virtual d’escena digital que permetrà que les institucions que no disposin d’arxiu puguin allotjar el seu material virtualment.

La companyia de dansa de Cesc Gelabert i Lydia Azzopardi, fundada pels dos artistes l’any 1985, ha tingut un paper fonamental en la dansa catalana contemporània.

Tant Gelabert com Azzopardi van engegar les seves carreres per separat fins que l’any 1980 van començar a col·laborar a la Fàbrica. Cinc anys després van presentar la seva primera producció junts de la trentena que han acabat creant sota el paraigües de la companyia. Al llarg de la trajectòria, han estat companyia associada al Teatre Lliure entre 1987 i 2003, i resident, entre 2003 i 2012, així com co-resident del Hebbel Theater de Berlín de 1988 fins al 2013.

Entre els reconeixements rebuts hi ha el Premi Nacional de Dansa de Catalunya, el Premi Ciutat de Barcelona, la Medalla d’Or al mèrit en Belles Arts o el Nacional de Dansa que atorga el Ministeri de Cultura, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda