Cultura

Baltasar Porcel no creu que la fira de Frankfurt serveixi per impulsar la literatura catalana

Opina que per millorar la situació de la literatura catalana cal canviar la "premissa de la quantitat per la qualitat"

L'escriptor mallorquí i premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2007, Baltasar Porcel, s'ha mostrat escèptic pel fet que la fira de Frankfurt serveixi per impulsar la literatura catalana i ha remarcat que l'esforç realitzat per l'administració per ser presents a la fira, ell l'hauria aplicat "al món editorial, universitari i de les seccions culturals dins els mitjans de comunicació".

Porcel ha destacat que fins ara la literatura catalana no ha necessitat "la fira per subsistir" i per tant "passi el que passi continuarà existint en igualtat de condicions".

L'escriptor mallorquí ha afegit que a Catalunya la "direcció col·lectiva" de l'àmbit cultural presenta "deficiències" i ha remarcat que segons el seu parer, per millorar la situació de la literatura catalana cal canviar la "premissa de la quantitat per la qualitat" i "posar gent intel·ligent" al capdavant de les "responsabilitats".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.