El paisatge garrotxí casa amb Fibonacci i la Via Làctia
L’Àmbit d’Olot inicia temporada amb l’exposició d’obres de Josep Abelló que juguen amb aquests conceptes
L’Àmbit Espai d’Art, la galeria del Firal d’Olot, ha iniciat la temporada amb l’exposició Fibonacci, abstracció i natura, del pintor olotí Josep Abelló Cirera, que es podrà visitar, a les sales de can Constans, les tardes de dijous a dissabte fins al 22 d’octubre. L’acte d’inauguració va anar a càrrec de l’artista Miquel Duran, i de l’alcalde, Pep Berga, que va destacar la voluntat de renovació i difusió de la creació local i forana per part d’Àmbit Sant Lluc.
Josep Abelló va detallar el protagonisme en les obres exposades del paisatge de la Garrotxa, Fibonacci i la Via Làctia. “I com han conformat un recorregut pictòric de gran bellesa, que convida a preguntes sobre la natura, el cosmos, i el funcionament de tot plegat”, va remarcar la nova directora d’exposicions de l’Àmbit Espai d’Art, Duaita Prats. Són conceptes que Abelló ampliarà en la visita guiada programada pel divendres 23 de setembre (19 h) i en la xerrada Les repercussions de Fibonacci en el món que ens rodeja, que des de la seva vessant d’artista i home de ciència oferirà el divendres 14 d’octubre (19 h).
L’italià Leonardo de Pisa va ser el matemàtic més influent de l’edat mitjana a Occident. Introductor dels números indoaràbics que actualment s’utilitzen, és sobretot conegut per la sèrie numèrica que porta el seu nom, la successió de Fibonacci (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55…), el nombre auri Phi i la proporció àuria.
LES FRASES
Recuperar ganes d’anar a les galeries
La inauguració de l’exposició d’Abelló ha servit per presentar la nova directora d’exposicions, Duaita Prats. Ella mateixa s’ha fixat com a principal objectiu –i així ho ha afirmat en la inauguració– fer que la programació de L’Àmbit engresqui els ciutadans a recuperar l’antic costum de visitar galeries. Pep Berga va destacar el caràcter perseverant de l’Associació Àmbit Sant Lluc a l’hora de mantenir L’Àmbit com a pol artístic, sent l’únic d’aquestes característiques que actualment resta obert a Olot. A més, va manifestar el suport de la regidoria de Cultura.