Cultura

El ministeri de Cultura compra el manuscrit de Lorca 'Crucifixión' per 30.757 euros a Sotheby's

El valuós manuscrit, que ha estat desaparegut molt temps, tenia un preu inicial que oscil·lava entre 28.000 i 42.000 €

El ministeri de Cultura del govern espanyol ha comprat avui per 30.757 euros l'únic manuscrit del poema Crucifixión, de la famosa obra de Federico García Lorca Poeta a Nova York, que ha sortit a la venda en la casa de subhastes Sotheby's de Londres.
La presidenta de la fundació García Lorca, Laura García-Lorca de los Ríos, neboda del poeta, ha confirmat que el ministeri de Cultura “ha licitat” pels manuscrit de "comú acord" amb aquesta institució.

El valuós manuscrit, que va estar desaparegut molt de temps, tenia un preu inicial que oscil·lava entre 28.000 i 42.000 euros, segons els subhastadors.

El lot també inclou dues cartes mecanografiades que García Lorca va remetre al seu amic Miguel Benítez, a qui va regalar el manuscrit i a qui va reclamar en dues missives la devolució d'aquest document per incloure'l a Poeta a Nova York.

Deteriorat
Datat el 18 d'octubre de 1929 a Nova York, l'hològraf, visiblement deteriorat, és l'únic original del poema Crucifixión.

El poema no va aparèixer a les primeres edicions de Poeta a Nova York perquè va estar desaparegut fins al 1950, quan el també poeta Agustín Miralles -la família del qual havia guardat el text fins que avui l'ha tret a subhasta- el va publicar a la revista Planes de poesia.

Malgrat el mal estat del document, "no deixa de ser un manuscrit molt important", doncs es tracta "d'un poema important del llibre", segons la neboda del geni granadí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.