Cinema

Un film dels germans Roca guanya el Festival de Cinema

El gironí Jordi Calvet també és premiat pel seu curt ‘Takbir’ en els premis que es van lliurar ahir a la tarda als Albèniz Plaça

Dues pel·lícules iranianes també es van endur guardons destacats

El Festival de Cinema de Girona va celebrar ahir a la tarda el lliurament dels premis de la 34a edició, en un acte celebrat als cinemes Albèniz Plaça, que han reobert aquesta setmana només per a aquest esdeveniment.

El jurat, format per més d’una trentena de persones, entre els quals hi ha cineastes, músics, productors, compositors i representants de professions diverses, va premiar, ex aequo, en la categoria de llargmetratges, Parisa, de Mohammadreza Rahmani, i Sparrow, de Soheil Karimi Kandi. El premi al millor documental va recaure en Sembrando el futuro, d’Alberto Utrera, i que tracta de l’epopeia dels germans Roca per trobar aliments que han desaparegut. El xef Joan Roca va recollir el premi.

En l’apartat de curtmetratges en aquesta edició ha estat seleccionat com a millor curt Takbir, del realitzador gironí Jordi Calvet, que també va recollir presencialment el premi, entregat per la directora del Festival de Florència, Lorena Rojas. Aquest curt, en què participen actors com ara Pedro Casablanca, Xènia Tostado, Macarena Gómez o Octavi Pujades, va guanyar un premi en el Festival de Sitges i va ser l’escollit per projectar-se en l’acte inaugural del Filmets de Badalona.

Entre moltes altres categories, pel que fa als premis a millor interpretació, han resultat guardonades Marisa Paredes, Nora Navas i Julieta Serrano, per Las cartas perdidas; José Sacristán, per El crédito, i Laura Gómez, per Plastic Killer. I pel que fa als premis d’art, s’ha premiat Free Color, d’Alberto Arévalo. Tempus fugit, de Pep Bosch, ha estat seleccionat com a millor curt creatiu (videocreació) i On off, de Kang Shingyu, ha estat guardonat amb una menció especial del jurat.

D’altra banda, el festival va retre un homenatge especial a Tomàs Pladevall per la seva trajectòria. Pladevall és un reputat director de fotografia amb una llarga trajectòria cinematogràfica premiat amb un Gaudí d’honor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen