Cinema

Ha mort el director de la polèmica ‘Holocaust caníbal’

El director italià de cinema Ruggero Deodato, ascut a Potença el 1938, ha mort a Roma a l’edat de 83 anys, segons ha fet públic a través de les xarxes socials el seu amic Sergio Martino.

Deodato és un dels principals exponents del cinema de terror italià de sèrie B, de l’anomenat gore. Entre la vintena de pel·lícules que va realitzar, algunes van assolir l’etiqueta de ser de culte, com la polèmica Holocaust caníbal, un fals documental amb escenes impactants i realistes fins al punt que va haver de demostrar que cap actor o figurant havia estat assassinat realment. Amb tot, va complir quatre mesos de condemna a la presó. Alguns dels seus títols estan prohibits a diversos països perquè es matava animals davant la càmera, en aquests casos de manera no figurada.

Va començar com a ajudant del mític Roberto Rossellini, tot i que després es va quedar a la franja de directors de sèrie B, com ara Sergio Corbucci i Antonio Margheriti, abans de debutar amb Ursus, el terror del Kirghisi.

Durant la dècada del 1970 va compaginar la direcció d’anuncis de televisió amb els de pel·lícules com ara el thriller eròtic Onada de plaer i el policíac Home es neix, policia es mor. Va assolir alguns rècords, com rodar el film Violència mortal en només 19 dies i amb un pressupost ínfim.

La fama li va arribar a partir del 1977 amb la trilogia caníbal, en què també hi havia L’últim món caníbal (1977) i Infern en directe (1985).

En la dècada del 1990 va triomfar amb la sèrie de televisió Els nois del mur. El 1993 va rodar el seu darrer film, La rentadora assassina. Actualment escrivia una columna a la publicació Nocturno en què recordava moments de la seva època daurada en el món del cinema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda