Patrimoni

PATRIMONI CULTURAL

Dedicaran el Simposi ’Diàlegs per l’Escala’ al patrimoni cultural i natural

L’organitza l’Ajuntament de l’Escala, es celebra per tercer cop i les jornades en centralitzaran a l’Alfolí de la Sal

Es farà en la seu del Museu de l’Escala el 24 i el 25 de març

L’Ajuntament de l’Escala organitza aquest mes de març (24 i 25 de març) la tercera edició del Simposi Diàlegs per l’Escala, que en aquesta ocasió es dedicarà a La protecció del patrimoni cultural i natural, eines de futur.

La jornada de divendres la presentaran l’alcalde de l’Escala, Josep Bofill, el president del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Marc Riera, i la cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat, Elena Belart. Abans dels diàlegs, hi haurà una introducció de Carles Duarte, expresident del Consell Nacional de la Cultural i de les Arts, i una ponència inaugural sobre el paisatge cultural, a càrrec d’Eduard Carbonell, catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El simposi es tancarà dissabte amb diverses activitats complementàries. D’una banda, una xerrada sobre la rehabilitació de l patrimoni arquitectònic, amb l’exemple de l’Alfolí de la Sal, la qual serà a càrrec de Joan Viader, arquitecte del despatx Fuses i Viader, que va dissenyar la restauració de l’Alfolí de la Sal com a Museu de l’Escala.

Seguirà una xerrada sobre “El patrimoni com a actiu turístic”, a càrrec de Dolors Vidal (Facultat de Turisme de la UdG) i, finalment, es descobrirà una placa commemorativa en homenatge a les entitats i persones que van participar a la campanya ciutadana per salvar l’Alfolí de la Sal i el Cementiri Marí i una visita al barri vell.

“Aquest simposi es planteja per debatre sobre un concepte tant transversal com és el patrimoni cultural i natural. Des d’una perspectiva àmplia, definint conceptes genèrics i baixant sobre el terreny per acabar analitzant el passat, el present i el futur”, remarca el regidor de Patrimoni Històric i Cultural, Martí Guinart, el qual destaca la importància de “revisar el passat per ajudar-nos a imaginar el futur”.

En aquest sentit, s’han previst ponències de destacats professionals i institucions vinculades a la protecció i difusió patrimonial en un simposi que segueix la idea dels dos anteriors, de continuar en la línia de planificar el futur de l’Escala generant pensament a l’entorn del nostre patrimoni.

“L’Escala és un dels pobles que, malgrat les dimensions reduïdíssimes del seu terme municipal (16,4km2), acull més quantitat i diversitat d’elements patrimonials de Catalunya: situada entre dos parcs naturals, amb un connector biològic, amb necròpolis de fa 6.000 anys, la ciutat grega i romana d’Empúries, els masos medievals, cases del barri vell que s’originen al segle XVI i fins a l’actualitat...”, argumenta Martí Guinart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.