Cinema

Cinema

François Ozon inaugurarà demà el BCN Film Fest

El cineasta francès François Ozon i les actrius Nadia Tereskiewicz i Rebecca Marder seran demà a Barcelona a la inauguració de la setena edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest), que se celebrarà fins al 28 d’abril. La pel·lícula d’Ozon Mi crimen, una comèdia lleugera ambientada als anys 30 i protagonitzada per una actriu acusada d’assassinat, donarà el tret de sortida a una programació de setanta pel·lícules i a la desfilada d’un grapat de cineastes i intèrprets entre els quals destaquen Wim Wenders, convidat d’honor d’aquesta edició; Susan Sarandon, que assistirà a un homenatge a Thelma i Louise, o l’estrella francesa Omar Sy (Intocable, Arsène Lupin), que presentarà el film Padre y soldado.

Entre els convidats destacats hi ha també l’actriu anglesa Penelope Wilton, una habitual de Downton Abbey i secundària de films com El exótico hotel Marigold o Match Point, i un bon grapat de cineastes i intèrprets catalans. La directora Elena Trapé i les actrius Aina Clotet i Laia Costa presentaran Els encantats; el cineasta Miquel Roman estrena a Catalunya Un cel de plom, biografia de Neus Català, supervivent dels camps nazis, que és interpretada per Nausicaa Bonnín; el veterà Jaime Chávarri i els actors Sergi López i Vicky Peña porten La manzana de oro, i també passaran pel festival Juan Carlos Unzué i Xavi Torres, protagonista i realitzador del documental Unzué, l’equip de Juancar; Carla Subirana i Núria Prims, directora i actriu de Sica; Ema Suárez i Aura Garrido amb Alguien que cuide de mi o Sílvia Munt, directora de Las buenas compañías.

El festival, que té com a seu principal els cinemes Verdi de Barcelona, serà 100% presencial. “Volem aprofitar que la gent comença a tornar al cinema”, diu Conxita Casanovas, directora del festival. Esperen superar els 17.000 espectadors de l’any passat amb una programació molt eclèctica, plena de noms coneguts, i amb preus populars, de 3,90 euros l’entrada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda