Cinema

Cinema

‘Creatura’, d’Elena Martín, guanya a Canes el premi a la millor pel·lícula europea

Rodada íntegrament en català, ha rebut el premi Europa Cinema Label com a millor pel·lícula de les seleccionades aquest any a la Quinzena de Cineastes del prestigiós festival

La pel·lícula catalana Creatura, dirigida per la barcelonina Elena Martín i seleccionada a la Quinzena de Cineastes del festival de Canes, ha guanyat el premi de la xarxa de cinemes que promou el cinema europeu al món. Es tracta del premi Europa Cinemas Label, i és el primer reconeixement internacional a aquesta pel·lícula coproduïda per TV3, que és la segona dirigida per Martín.

La mateixa directora, en declaracions a ACN, ha declarat que “em costa de creure haver guanyat un premi tan increïble i important”. També ha afegit que “no s’ha d’infravalorar l’audiència, estem preparades per parlar d’aquestes coses. El premi també reconeix això”.

Martín ha recordat que no es tracta d’un film autobiogràfic si no que ha buscat “incloure la mirada de moltes experiències diferents”. “Expliquem la història d’un personatge concret però volem incloure’n experiències de tota la seva vida”, ha assenyalat.

La directora també ha explicat que el film pot haver connectat amb l’audiència del festival perquè és “accessible” i ni fa “concessions” ni és “condescendent”. “Tracta l’espectador com a algú intel·ligent, capaç de plantejar-se aquestes preguntes incòmodes”, ha concretat a l’ACN.

Creatura és una producció protagonitzada per la mateixa Martín i també Oriol Pla, Clara Segura i Àlex Brendemühl sobre la construcció de tabús al voltant de la sexualitat femenina. Està rodada en bona part a la Costa Brava.

La Quinzena de Cineastes és una secció no competitiva del Festival de Canes, però Europa Cinemas escull cada any una de les pel·lícules seleccionades en aquesta secció per donar-li el premi.

La xarxa Europa Cinemas, que aplega 1.221 cinemes amb més de 3.000 sales a 38 països de tot el món, també atorga premis similars als festivals de Berlín, Karlovy Vary, Locarno i Venècia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós