Arts escèniques

‘Anima, el musical’ guanya el primer Torneig RIIING

La peça d’Oriol Burés es presentarà en format de 30 minuts als professionals al Mercat Música viva de Vic

l’ESMUC premia Mireia Morera gravant les composicions d‘Artemis’ en un CD

La primera edició del torneig RIIIING! Els musicals que truquen a la porta premiat. Ànima. El musical, d’Oriol Burés com a la Millor Proposta d’Espectacle i el guardó especial del públic.’Batec, de la Cia. Calajo guanya el premi a la Millor Composició Musical i Artemis, de Mireia Morera s’emporta el guardó a la Millor Lletra de Cançó. La iniciativa de l’actor de musicals Toni Viñals ha comptat amb un jurat format per Xavier Pujolràs (TNC), Montse Portús (MMVV), el director musical Xavier Torras, l’actriu Roser Batalla i la guionista Carmen Marfà. El premi a la Millor Proposta d’Espectacle té una dotació de 5.000 euros. El torneig l’han convocat, conjuntament el Grec, el Terrat, el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) i l’ESMUC i s’ha convertit en una reivindicació del sector a què els teatres públics tinguin present aquesta disciplina per a donar-li major empenta als musicals en català, quan la cartellera privada prima els musicals en castellà. I moltes produccions catalanes han de limitar-se a fer formats de petit format amb uns pressupostos i una difusió molt menor-

El projecte reconegut amb la Millor Composició Musical, Ánima, el musical, serà programat a l’àrea Pro del proper MMVV, i es podrà presentar davant de programadors públics i privats, en format de 30 minuts i només amb música i veus. El guardó a la Millor Lletra de Cançó (Artemis de Mireia Morera), podrà realitzar l’enregistrament d’una maqueta als estudis de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb tots els serveis tècnics inclosos.

Toni Viñals estava molt satisfet de la primera edició d’un torneig que s’inspira en el torneig de Dramatùrgia del Temporada Alta. S’han inscrit mig centenar de peces, dels que van destacar vuit finalistes. A més de les que s’han endut algun guardó, les altres finalistes són Rojos, de Pau Barbarà Mir; Mireia, de WeColorMusic; Una vida per davant, de Vitruvi produccions; Em dic Josep, de Marc G. de la Varga i El testament, de T-Gràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
art

L’artista del grafit Marc Corvillo fa a Valvi la primera exposició individual

girona
política cultural

La despesa pública en cultura puja un 9,6% i arriba a 1.388 milions d’euros

barcelona
Música

El 16è Festival Tempo torna a convertir el passeig Arqueològic de Girona en un oasi cultural

Girona
festivals

Suzanne Vega, Umberto Tozzi, Maria del Mar Bonet i la companyia de Nacho Duato, a la Porta Ferrada

sant feliu de Guíxols
ARTS EN VIU

Festa còmica al complex turístic sicilià del parc del Nord

BARCELONA
Alba Sarraute
Artista i directora de circ

“Shakespeare és infinit”

CRÍTICA

La comèdia més fantasiosa de Shakespeare

CRÒNICA

Pretenders, dignitat rockera a Pedralbes

Art de fa 12.000 anys al jaciment de Simanya Gran, a Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Matadepera