Música

NOVETAT DISCOGRÀFICA

Meritxell Neddermann: “Quan escolto Supertramp alguna cosa vibra dins meu”

Meritxell Neddermann (Vilassar de Mar, 1990), després d’un disc de nadales l’any 2019 amb la seva germana Judit, va publicar un primer disc en solitari, In the Backyard of the Castle, l’abril del 2020, i un segon, Suelta, fa poc menys d’un mes. Entre l’un i l’altre, però, la seva carrera ha agafat un impuls extraordinari amb l’entrada en escena de l’uruguaià Jorge Drexler, que va fitxar-la de pianista i amb qui ja ha fet una setantena de concerts per tot el món. “He après a escoltar-me millor i a entendre més, segurament també, com funcionen les dinàmiques d’una banda”, afirma la pianista, cantant, compositora i productora maresmenca, que va obrir un concert de Drexler a San Francisco (“Va ser realment generós, em va brindar una oportunitat superbonica”) i va acompanyar-lo a Las Vegas –ciutat que, precisament, dona títol a una de les deu cançons de Suelta– per recollir, el novembre de l’any passat, set premis Grammy llatins. “Sé que he conegut una part de la indústria a la qual és molt difícil accedir en les primeres instàncies d’una carrera”, reconeix.

L’agenda drexleriana no impedeix a Neddermann , que ahir va actuar tota sola en un club de Buenos Aires, posar el focus en les seves aventures en solitari, marcades, en el cas de Suelta, per la voluntat d’escriure en català, anglès i castellà “lletres una mica més metafòriques”, fer un pas endavant quant a “experimentació sonora” i compondre... “a l’estil de Supertramp”, grup que sonava constantment a la llar familiar dels Neddermann. “Quan els escolto, tant ara com abans, alguna cosa vibra dins meu”, afirma. “Harmònicament eren increïbles.”

Influïda per un ampli ventall de músiques diferents i una formació que inclou haver passat set anys entre Nova York i Boston, Neddermann coprodueix el disc amb Carles Campi, col·laborador també de Drexler així com de bandes com Vetusta Morla, i en les seves cançons parla tant del plaer d’estar a la lluna de València (Let them be) com de les toxicitats en les relacions (Amiga, Las Vegas). “M’adono, sobre això, que ara hi ha tot d’informació que si en un altre moment l’haguéssim tingut més a l’abast, potser ens hauria estat més fàcil gestionar segons quines situacions.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia