Cinema

CULTURA

Mor als 91 anys Judy Balaban, amiga i dama d’honor de Grace Kelly

Filla del president de la Paramout, als anys cinquanta va ser parella de Montgomery Clift i va forjar una gran amistat amb Gary Grant

Judy Balaban (Chicago, 1932), una dona molt coneguda durant molts anys en els cercles de Hollywood, ha mort als 91 anys, segons ha confirmat una de les seves amigues, Cari Beauchamp, a “The Hollywood Reporter”. Filla del poderós Barney Balaban, que va ser director i president de la Paramout als anys seixanta, va ser una de les millors amigues que va tenir Grace Kelly. De fet, l’actriu la va triar com a una de les dames d’honor del seu històric casament amb el príncep Rainier de Mònaco el 1956. Balaban va ser, a més, parella d’un dels actors més influents dels anys cinquanta, Montgomery Clift, al qual va conèixer en el rodatge d’“A place in the sun” (1951). Aquesta relació va fer que Balaban es traslladés definitivament a viure a Hollywood.

El 1953 Balaban es va casar amb Jay Kanter, l’agent de Grace Kelly, amb el qual va tenir dues filles. Kanter també representava actors i actrius com Marilyn Monroe, Marlon Brando i Paul Newman. El 1961 ho van deixar per casar-se amb un altre conegut actor d’aquells anys, Tony Franciosa, nominat els premis Oscar pel film del 1957 “A hatful of Rain.” El seu últim casament va ser amb l’escriptor Don Quine.

Balaban va escriure un llibre sobre la seva amistat amb Kelly i va aparèixer en un programa especial sobre la vida de Gary Grant, amb el qual també havia forjat una llarga amistat. També va participar en dos documentals sobre Grace Kelly i Montgomery Clift.

També va ser coneguda per la seva lluita pels drets civil al costat d’altres personalitats de Hollywood en l’organització Unió Americana per les Llibertats Civils. El 2010 un article de “Vanity Fair” va confirmar que havia usat LSD als anys seixanta, en aquells anys una droga legal, com a forma de teràpia al costat de Gary Grant i altres actors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia