Llibres

SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

Una marató de contes a càrrec de Dolors Arqué amenitzarà la Diada de Sant Jordi a Salt durant el matí. Amb més de trenta anys d’experiència explicant contes, Arqué portarà fins al passeig Ciutat de Girona tres històries per a diferents cursos escolars perquè les escoles de Salt puguin fer una passejada entre les parades de Sant Jordi i descobrir un conte. Pe als alumnes més petits, d’I3 a 1r explicarà el conte En cacadevaca, a les 9.30 hores, mentre que L’escombra, adequat per als alumnes de 1r a 3r o 4t, s’explicarà a les 10.15 hores. El final d’aquesta marató de contes arribarà a les 11 hores amb la història El destí d’en Faust, pensat per alumnes de 4t.

A la tarda serà el torn de la música. A les 18 hores començarà l’actuació musical de Les Menines, un grup de versions que integren Nina Pagès i Maria Oliver i que amb una guitarra i les seves dues veus faran pujar a l’escenari cançons d’artistes de música negra com Amy Winehouse, Aretha Franklin, Alicia Keys o Stevie Wonder, però també artistes de casa nostra com Pau Vallvé, Morgan o algunes de les cançons d’Oques Grasses.

Com és habitual, el passeig Ciutat de Girona tornarà a ser l’epicentre del Sant Jordi a Salt, amb més d’una quarantena de parades que permetran gaudir de la diada. Cinc d’aquestes parades seran d’establiments professionals dels sectors del llibre i les flors. També hi haurà 35 parades d’entitats, associacions i institucions de Salt. Una de les parades serà de l’Ajuntament de Salt, que acostarà els diferents serveis que ofereix el consistori. També s’hi vendran els llibres editats per l’Ajuntament.

A més, al llarg d’aquesta setmana, la Biblioteca Iu Bohigas ha organitzat diverses activitats al voltant del món dels llibres i en el context de la proximitat de Sant Jordi. Així per exemple, dimecres es va presentar el llibre Un país estranger, del saltenc Miquel Berga o ahir es va presentar el llibre La meva història és la història d’un amor, d’Alba Sabaté. Dirigit als més petits, la biblioteca acollirà aquesta tarda, a partir de les 17.30 hores, la proposta Què és això d’un llibre, a càrrec d’Alquímia Musical, que explica què passaria si una persona descobrís una biblioteca i li agradés tant que decidís quedar-s’hi a viure. Està pensat per a infants de 3 a 6 anys i no cal inscripció prèvia.

Des del govern municipal, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, fa una crida a les escoles i ciutadans de Salt “a participar de manera activa a la jornada de Sant Jordi, passejant entre les parades i fent bona amb la tradició de regalar roses i llibres en una Diada tan única com aquesta que tenim els catalans”. Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Cultura, Toni Vidal, també fa un agraïment a “totes les entitats del municipi que seran presents a la Diada de Sant Jordi i subratlla que mostren que el municipi de Salt és un municipi viu amb el teixit associatiu i les ganes de participar en aquesta festa tan bonica que tenim a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona