Art

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

El patronat de la Fundació Privada Centre d’Art Col·lecció Catalana de Sant Feliu de Guíxols, constituïda des del 2008 a parts iguals per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la baronessa Carmen Thyssen per tirar endavant el museu amb un centenar llarg d’obres de la seva col·lecció al municipi, ha confiat a Ferran Mascarell, gestor cultural i exconseller de Cultura de la Generalitat, la direcció tècnica i executiva de l’ens, segons ha pogut confirmar aquest diari per part de fonts municipals.

Del perfil de Mascarell, la fundació n’ha valorat alhora l’experiència professional i els contactes conreats arran d’una dedicació política transversal, que va arrencar el 1999 com a regidor de Cultura a Barcelona pel PSC i va enllaçar amb una breu primera etapa com a conseller de Cultura amb el tripartit de Pasqual Maragall, el 2006. Posteriorment va fer un parèntesi per retornar al càrrec de conseller amb CiU, el 2010, fins al 2016. I en els darrers anys, després d’haver estat delegat de la Generalitat a Madrid, va tornar a ser diputat i altre cop regidor i vicepresident de la Diputació de Barcelona, ja amb Junts.

L’escollit, a més, coneix bé la població guixolenca des de fa dècades, amb segona residència. I entre les seves tasques, a banda de liderar un projecte d’obres que voreja els 13 milions de pressupost, aprovat definitivament la setmana passada, hi haurà la de refer ponts i contactes per a la cerca de subvencions públiques –només n’hi ha, de moment, 1,5 de confirmats per la Diputació gironina–. La Generalitat en comprometia tres més que, sense pressupost, estan en l’aire, tot i la predisposició d’ERC, també en l’àmbit local, a mantenir-los.

Per part del PSC, la presència a l’executiu guixolenc havia aplanat el camí durant el ministeri d’Iceta, però el distanciament amb els comuns locals de GdC, en paral·lel amb el grup municipal de Junts, que veuen massa costosa la inversió, situa com a deures afegits convèncer l’ara ministre de Cultura, Ernest Urtasun –de Sumar–, a banda del futur executiu de la Generalitat, després del 12-M. Però l’altra missió serà la cerca de patrocinis privats i d’entitats per al projecte, en què fins ara només hi ha implicada, a més de la UdG, la Fundació Damm, ja present dins del patronat.

Més obres en curs

Mentrestant, el govern local de Tots per Sant Feliu i el PSC avança en els tràmits i les obres al voltant del futur complex del monestir, la darrera de les quals és la restauració de l’arc de Sant Benet, que ha arrencat aquest abril amb 95.287 euros d’inversió i un termini màxim d’execució de tres mesos. Abans d’iniciar les obres del futur edifici de la plaça Abadia, el ple també va aprovar –només amb vots del govern i ERC– la nova campanya d’excavació arqueològica a l’espai, subjecta a indagar les troballes fetes entre el 2017 i el 2018. Patrimoni va prescriure aprofundir-hi, i és ara el tràmit i obra principal perquè el projecte no torni a quedar encallat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA