Llibres

Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

De Soca-rel, el festival literari de la llera del Ter, neix, segons els organitzadors, “amb la voluntat de dotar d’autoestima els nostres pobles a través de la literatura i amb la voluntat de donar a conèixer escriptors i escriptores que viuen o que han estat vinculats a casa nostra”.

Aquesta primera edició s’inaugura aquest dissabte, dia 4, amb l’itinerari literari Vell país natal, del poeta i escriptor Francesc Prat, a les 11 h al casc antic de Celrà. Durant tots els caps de setmana de maig s’han programat un total d’11 actes i presentacions de llibres, d’autors arrelats als pobles de la zona i en espais singulars de Celrà, Cervià de Ter, Sant Joan de Mollet, Flaçà, la Pera i Madremanya.

A més de la presentació de llibres d’una desena d’editorials, també es farà un homenatge al poeta i dramaturg Josep Maria Uyà (1960-2019) coincidint amb la primera presentació d’Obra poètica 1989-2019 (Cal·lígraf).

La resta de participants en aquesta primera edició són el forense Narcís Bardalet i la periodista Tura Soler, amb Rigor mortis: els casos del forense Narcís Bardalet (La Campana); l’escriptor i assagista Damià Bardera, amb S’obre el teló (La Segona Perifèria); l’escriptor i articulista Lluís Muntada, amb Els dies previs (Llibres del Segle); el traductor David Guixeras i Olivet, amb Els misteris d’Itàlia, de Dino Buzzati (Sidillà); la dramaturga i actriu Berta Prieto i l’escriptora Irene Pujadas, que mantindran una conversa sobre el procés d’escriptura; la novel·lista Helena Carreras, amb Les altres cares (Trípode); l’escriptora Carlota Gurt, amb Biografia del foc (Proa), i la filòloga i activista cultural Roser Vernet, amb Lo mig del món (Club Editor). També hi haurà la participació dels editors Maria Bohigas, de Club Editor; Roger Costa-Pau, de Llibres del Segle; Xavier Cortadellas, de Sidillà Edicions, i Jaume Torrent, de Cal·lígraf.

Els formats i escenaris seran variats, depenent de cada població. Per exemple, Bardalet i Soler conversaran a la fàbrica modernista Pagans, de Celrà; la presentació de l’obra poètica d’Uyà tindrà lloc al mas de Can Santamaria de Raset, a Cervià de Ter, i, entre d’altres, la presentació de Lluís Muntada es farà a L’Escola de la Pera.

El festival De Soca-rel no seria possible sense l’ajuda i el suport de Connexió Papyrus, de Celrà, una entitat sense ànim de lucre que des de fa anys dona una segona vida als llibres i organitza nombroses activitats literàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia