Música

Cultura

Mor l’estatunidenc Duane Eddy, ‘el rei de la guitarra twang’

El guitarrista nord-americà Duane Eddy, conegut popularment com el rei de la guitarra twang, va morir dimarts, dia 30 d’abril, a l’edat de 86 anys, a causa d’un càncer.

Va néixer a la ciutat de Nova York el 1938 i de ben petit ja va interessar-se per la guitarra. El 1957 va començar a treballar al costat del productor Lee Hazlewood. La seva primera cançó va ser Movin in grovin i el seu primer èxit mundial Rebel Rouser (1958), cançó que va servir com a banda sonora de la pel·lícula Forrest Gump. Amb ella, va popularitzar l’estil conegut com a twang, basat en un so de guitarra reverberant i amplificat gràcies a l’ús de la tècnica staccato (picat) i inspirat en la música country. Aquest estil es va popularitzar especialment durant la dècada dels seixanta, i la revista New Musical Express el va seleccionar a ell com a personalitat musical mundial de 1960. Va fer concerts i gires fins a finals dels setanta. Aleshores es va aturar uns anys i va retornar el 1986 amb la cançó Peter Gunn.

El 1987 va rebre el premi Grammy a la millor interpretació instrumental de rock, a la primavera de 1994 va ser inclòs en el Saló de la Fama del Rock and Roll i l’any 2013 va rebre el premi d’Honor Instrumentista de l’American Music Association.

La seva influència ha estat agraïda i reconeguda per grans artistes com Bruce Springsteen, Mark Knopfler o George Harrison.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]