Arts escèniques

TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

L’exdirector de Dagoll Dagom, retirat des de fa 8 anys, afronta ‘Pots ser tu; puc ser jo’

El muntatge confronta testimonis de dues mares i dues filles diagnosticades per trastorn alimentari i depressió

Pots ser tu, puc ser jo s’estrena el 19 de maig al Teatre del Raval. L’obra suposa el retorn a la direcció de Joan Lluís Bozzo (que va deixar la direcció de Dagoll Dagom el 26 amb Scaramouche). Escrita a partir de testimonis reals, s’explica la dura realitat a quatre veus per dues mares i dues filles adolescents que pateixen depressió i trastorn alimentari. Segons l’OMS, una de cada quatre persones patirà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, el 75% dels quals comencen abans dels 18 anys.

L’objectiu de muntatge és convidar a trencar el mur de silenci que pateixen les malalties mentals. L’objectiu d’aquest teatre documental és prevenir i combatre l’estigmatització, alhora que denuncia els pocs recursos que ofereixen les institucions públiques per uns casos tan complexos. La peça suposa el debut de l’associació Enraona Teatre, que també presideix el mateix Bozzo.

Els continguts han estat supervisats per experts en salut mental com la psicòloga i directora del Centre ITA Canet, Mònica Muñoz, així com Esther Ricós, coordinadora de la unitat de salut mental del centre i la psicòloga Núria Reig. Cada funció comptarà amb una tertúlia posterior, a càrrec de professionals. S’habilitarà un servei d’ajuda per qui vulgui participar de manera anònima a través del mail [email protected]. La depressió, l’ansietat, el bullying, els trastorns alimentaris, els abusos sexuals, les autolesions, el suïcidi i com les malalties mentals afecten tota la família són tractats de manera realista però amb respecte i de manera sensible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]