Llibres

LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

La tradicional Fira del Llibre Ebrenc presentarà 27 llibres, del 24 al 26 de maig a Móra d’Ebre

La principal novetat de la 17a. edició del festival d’espectacles literaris Litterarum és l’aposta per potenciar l’art com teràpia amb el programa d’humanització Cuid’ART de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. El recital Místics, de Jordina Biosca i Ravid Goldschmit amb versos de Josep Palau i Fabra, David Jou i Jacint Sala, es representarà dijous 23 de maig, als jardins de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Aquest el resultat de la col·laboració del festival amb el programa d’humanització Cuid’ART del centre hospitalari “que posa en relleu el paper de l’art com a teràpia, tant per als pacients com per als treballadors dels hospitals”, recull l’agència ACN. Del 24 al 26 de maig a Móra d’Ebre, es programen 14 espectacles literaris, 4 commemoracions i 27 presentacions de llibre. Com ja és habitual el municipi fa coincidir el festival d’espectacles literaris amb la 21a Fira del Llibre Ebrenc.

Creadors, autors, artistes i sobretot programadors ja tenen nova cita a Móra d’Ebre descobrir totes les noves propostes que aglutinarà en un cap de setmana el Litterarum, certamen que va ser distingit amb el Premi Nacional de Cultura el 2019 i que dirigeix Gemma Sastre. La fusió de la literatura i la poesia amb la música i el teatre han convertit el festival en un referent de la descoberta i divulgació dels espectacles literaris en llengua catalana.

Sensibles a les commemoracions que convoca la Institució de les Lletres Catalanes, Móra d’Ebre commemora el centenari de la mort del dramaturg i poeta Àngel Guimerà, així com del poeta Joan Salvat-Papasseit i els centenaris del naixement del poeta Vicent Andrés Estellés, i de l’escriptora Montserrat Vayreda i Trullol. Sastre ha destacat que justament ha sigut una petició dels programadors incloure obres que homenatgin aquests autors a la vegada que s’ha “reforçat” Litterarum com a “fira professional” “ampliant la representació d’espectacles amb més territoris de parla catalana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]