Cinema

CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

El FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català, ha anunciat que atorgarà el Premi Montserrat Carulla 2024 a la productora Isona Passola. El comitè organitzador considera que es mereix la distinció per la seva “destacada filmografia”, pel seu compromís amb la llengua i la cultura catalanes i pel fet de ser una “dona referent” del cinema català. L’acte de reconeixement tindrà lloc durant la nova edició del festival, que se celebrarà de l’1 al 8 de juny i girarà al voltant de les relacions entre cinema i literatura.

Llicenciada en història contemporània, Passola és productora, guionista i directora cinematogràfica i va ser presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català del 2013 al 2021. Recentment, ha estat la impulsora de la reobertura dels cinemes Texas de Barcelona. Enguany, el certamen, que se celebrarà de l’1 al 8 de juny, gira al voltant de la temàtica Cinema i Literatura.

El Premi Montserrat Carulla es va instaurar en la 14a edició del FIC-CAT en record d’aquesta actriu de teatre, cinema i televisió que va estar vinculada a la mostra des de la primera edició. El primer guardó es va entregar al fundador del festival i actual president de l’associació FIC-CAT, Antonio Barrero. En la segona edició, el reconeixement es va lliurar al desaparegut cineasta Ventura Pons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.