Altres

Injecció de 13 milions perquè estiguin operatius els dos nous platós al Parc Audiovisual de Terrassa el 2026

Els dos nous platós de grans dimensions perquè es  puguin fer grans rodatges internacionals de cinema i televisió al Parc Audiovisual de Catalunya (PAC) de Terrassa estaran operatius a finals del 2026 segons les previsions del departament de Cultura i s’afegiran als quatre de dimensions més reduïts que ja hi ha en funcionament. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha visitat aquest dimecres els terrenys on s’ubicaran els dos nous equipaments de 2.300 i 1.500 m² respectivament, just davant de l’edifici de l’hospital del Tòrax, acompanyada de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, l’endemà que el govern de la Generalitat aprovés una transferència de 10 milions d’euros per a la seva construcció i el consistori, que s’afegiran als tres milions que hi aportarà el consistori.

La inversió al PAC de Terrassa forma part de l’impuls del projecte Catalunya Media City, en el que també s’actuarà principalment al nou hub a les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs. Garriga ha explicat que allà, a l’edifici de la Nau Turbines, “hi dedicarem la formació, la innovació i l’exhibició”, mentre que a Terrassa es reforcen els platós perquè ja n’hi havien en una espai que ja estava participat per les dues administracions. Per Garriga d’aquesta manera es cobrirà la demanda de platós gran que els demanava el sector perquè s’hi facin noves produccions “d’aquí i internacionals”.

Ballart, de la seva banda, ha assegurat que els dos nous platós han de consolidar aquest espai com un gran hub audiovisual que generi llocs de treball i riquesa” al país, recordant que ara feia a vint anys que el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, posava la primera pedra dels platós de 600 mi 1.200 m².

Els nous platós que es licitaran en els propers dies perquè el projecte pugui estar redactat a l’estiu del 2025, tindran les característiques següents: aïllament acústic i climatització; passarel·les tècniques per accedir a les estructures que permeten il·luminar i moure els decorats i espais habilitats per acollir produccions amb darreres tecnologies. Concretament, el plató 5 tindrà una superfície 2.300 m2, i una alçada lliure de 15 m. D’altra banda, el plató 6 comptarà amb una superfície 1.500m2, amb una alçada lliure 12 m. Les obres podrien començar a finals del 2025 i tindrien una durada aproximada d’un any. Marc López, director del programa aCatalunya Media City, ha assegurat que els dos equipaments suposaran “el reialme de la funció televisiva”.

Els espais auxiliars s’han projectat a l’Hospital del Tòrax, un edifici catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). L’àmbit d’actuació previst és l’ala oest de la planta baixa i la primera planta, de manera que es donin les màximes facilitats per les produccions audiovisuals que es desenvolupin als platós. Així es s’aprofitarà l’estructura edificada preexistent i s’aprofitarà l’entorn i les qualitats paisatgístiques de l’anella verda.

Els serveis auxiliars, que disposaran d’una superfície del voltant de 3.300 m2, acolliran camerinos, sales de maquillatge, perruqueria i vestuari, oficines, sales polivalents per producció o postproducció i sala de projecció.

També s’habilitaran nous espais destinats a l’aparcament del Parc Audiovisual de Catalunya, per tal de fer possible l’augment d’activitat que aquesta ampliació suposarà per tot el complex.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]