Música

Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

El festival va omplir aquest dissabte el Parc de l’Estació amb vuit hores de música encapçalades per Travis Birds, Pedro Pastor i Sergi Carbonell

La setena edició del Festival Espurnes va omplir el Parc de l’Estació de Llagostera i va portar vuit hores de música ininterrompuda en la que va ser l’edició de més èxit i multitudinària que ha celebrat mai el festival. Després d’una edició de 2023 que es va haver de suspendre per pluja, el festival va tornar amb força i va reunir un cartell de primer nivell que va portar a Llagostera Travis Birds, Pedro Pastor, Sergi Carbonell, Sandra Monfort o Àlex Pérez.

La música va arrencar a les cinc de la tarda amb un micro obert de Rodautors en el qual hi van participar Paxòfon, Alba Luz, Silenci Nu, Marta Gin i Andreu Peral i a continuació va ser el torn de Sergi Carbonell en un Parc de l’Estació que cada vegada presentava millor aspecte. L’ex membre de Txarango va tornar al festival cinc anys després d’haver-hi presentat en exclusiva l’espectacle Els Carbonell amb el seu pare. Va deixar lloc a Àlex Pérez, que va escollir l’Espurnes per fer l’estrena absoluta del seu nou projecte i per presentar per primera vegada les cançons de Tot el que som.

El gran plat fort de la nit va ser Travis Birds, que va ser qui més públic va congregar per presentar el seu Perro Deseo tan sols per segona vegada a Catalunya i ho va fer mentre queia la nit a Llagostera.

Poc després, el mateix escenari veuria l’estrena a Catalunya del nou disc de Pedro Pastor, que va arribar amb força amb el seu Escorpianos i va fer ballar tot el Parc de l’Estació. Entre els dos cantautors madrilenys, la cantautora garrotxina resident a Llagostera Agnès Algueró va presentar a casa algunes de les cançons del nou disc que està preparant. La nit es va tancar, passada la mitjanit, amb Sandra Monfort, que va convertir el concert en una gran mascletà plena de força però també amb un punt de tendresa i proximitat.

El festival va fer realitat la gran aposta ecològica que presentava aquest any i tots els concerts es van sonoritzar exclusivament amb energia solar, reduint a zero les emissions de CO2 generades.

Aquesta aposta suposa un gran pas endavant en matèria de sostenibilitat que va ser possible gràcies a la utilització de plaques solars i acumuladors d’energia. L’Espurnes també ha estrenat aquest any una programació OFF que ha portat concerts, xerrades i activitats a diferents localitzacions de Llagostera des del 30 d’abril i fins el 12 de maig i ho ha fet amb gran èxit de públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia