Arts escèniques

cultura

Comencen les obres d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell

Es farà un edifici annex a l’actual per acollir una sala intermèdia amb capacitat per a 300 persones

Les tasques permetran millorar el vestíbul, que donarà accés a 3 sales, i la reforma de la sala gran

El Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa està en plena transformació. L’Ajuntament ha començat aquest dilluns les obres d’ampliació de l’equipament cultural. La setmana passada s’havien dut a terme les tasques prèvies, i aquest matí les màquines han començat a executar els moviments de terres. L’objectiu és construir una sala annex a la que ara existeix, una sala de dimensió intermèdia, amb capacitat per a 300 persones. S’hi accedirà des del vestíbul, que també es renovarà i que servirà d’accés a les tres sales. Les obres, amb un termini d’execució previst de 12 mesos, suposaran una inversió de 2.8 milions d’euros. Bona part dels fons provindran d’una subvenció de 2,5 milions d’euros del Ministeri de Cultura i 250.000 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat. A més, també compta amb una subvenció de la Diputació de Tarragona de 950.000 euros, que permetrà dotar de l’equipament de llum i so la nova sala, adquirir les grades retràctils. També es volen millorar les actuals instal·lacions amb l’actuació a la coberta per reparar els degotalls i renovar el sistema de climatització. L’alcalde, Jordi Jordan ha detallat que “es tracta d’una obra finançada per altres administracions i com ja vam explicar vam pactar amb la Diputació passar la subvenció del 2023 al 2024 per poder complir els terminis, executar l’obra i justificar adequadament la subvenció”. Jordan també ha demanat “paciència” als veïns d’aquesta zona del barri del Temple mentre s’executen les obres. Aquest matí, l’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, la regidora de Cultura, Mar Lleixà i el regidor d’Obres Públiques, Jaume Bel, han visitat les obres que duu a terme l’empresa adjudicatària Construccions Asensio. L’actuació afecta una superfície de 1.569 metres quadrats, on es farà el nou edifici. Els darrers dies s’havien començat a retirar els arbres i la desinstal·lació de l’enllumenat de la zona que avui ja ocupen les retro-excavadores.

Afectacions a la programació

De moment les obres no afecten la programació d’arts escèniques de l’Auditori Felip Pedrell prevista fins al juny, ni a la XXXI Mostra de Jazz. Pel que fa al festival Proto-fest, que té lloc la segona quinzena de juliol, es farà en espais alternatius consensuats amb els organitzadors. I pel que respecta a la programació estable de la pròxima temporada, la regidora de Cultura ha avançat que es traslladarà a diferents espais com el Museu de Tortosa o l’Espai Moreira i als carrers i places de la ciutat. “Estem preparant un cicle d’arts escèniques amb propostes variades orientades a tots els públics, amb teatre, música, circ i dansa, que segur captivarà el públic”, ha dit la regidora de Cultura, Mar Lleixà. Una programació que es presentarà pròximament. També serà necessari el pròxim curs traslladar provisionalment l’Escola Municipal de Teatre a unes altres instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia