Patrimoni

L’Ajuntament de Portbou torna a ser patró de la Càtedra Walter Benjamin

La Universitat de Girona (UdG) i l’Ajuntament de Portbou signen un conveni de col·laboració, pel qual la institució empordanesa esdevé patrona de la Càtedra Walter Benjamin, Memòria i Exili de la UdG. El 16 de maig, el rector de la UdG, Joaquim Salvi; l’alcalde de Portbou, Gael Rodríguez i el director de la Càtedra, Maxi Fuentes, han signat el conveni de col·laboració al Claustre de Sant Domènec al Campus Barri Vell.

A través d’aquest conveni -d’una durada de quatre anys, prorrogables a quatre anys més- l’Ajuntament de Portbou es converteix en patró de la Càtedra Walter Benjamin, Memòria i Exili i, com a tal, contribuirà al finançament de les despeses de funcionament de la Càtedra que té l’objectiu de proporcionar un espai pel treball acadèmic i cultural en la memòria tant de la figura de Walter Benjamin com de les condicions històriques de les dictadures, de l’exili i de la guerra en els quals es despleguen la vida i obra de Benjamin.

L’Ajuntament de Portbou, que ja havia estat anteriorment patró de la Càtedra Walter Benjamin, torna a col·laborar pel manteniment de la memòria històrica i democràtica. Maxi Fuentes i Gael Rodríguez han celebrat la nova col·laboració entre les entitats. “Tornem a ser patrons de la Càtedra i és una cosa que ens fa especial il·lusió. Tornem amb un compromís amb la memòria democràtica reformat; per un costat amb la creació de la regidoria de Memòria Democràtica i, d’altra banda, amb l’adhesió a la Càtedra, refermant el compromís de Portbou amb la memòria democràtica i amb la justícia”, ha declarat l’alcalde de Portbou.

El rector de la UdG, Joaquim Salvi, ha recordat que la Universitat de Girona, com a institució de servei públic, té un deure amb la societat i té l’obligació de donar a resposta a les necessitats que es produeixen en el territori com és el cas de Portbou i la seva memòria històrica. Salvi apunta que “la Universitat de Girona, no és només la universitat de la ciutat de Girona, sinó que és la universitat de totes les viles i pobles d’una vegueria” i “es dona resposta a la necessitat que té una un ajuntament per divulgar tot el que va passar durant tota una etapa de la història”. Així mateix, ha remarcat que estudiar i visibilitzar aquesta temàtica serveixi com a “referent per a les noves generacions i no es torni a repetir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia