Altres

cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt obre demà les portes d’una nova edició, la 12a, del festival Revela’t de fotografia analògica que s’allargarà fins al 18 de juny. La cita inclou una trentena d’exposicions amb la identitat com a denominador comú. Sota aquest paraigües, els artistes dibuixen un recorregut pel municipi a través de diferents perspectives sobre la identitat humana. La relació entre germans bessons, la maternitat, la identitat de gènere, els diferents tipus de relacions o la raça són algunes de les temàtiques referents. El festival s’allarga fins al 16 de juny, el que suposa un creixement respecte l’any passat, ja que passa de tres a cinc setmanes. Al marge de les exposicions, també hi ha una àmplia programació amb activitats paral·leles per a tots els públics.

“Hem deixat que cada artista porti el concepte de la identitat al seu terreny per poder oferir perspectives molt diverses”, ressalta a l’ACN la coordinadora del Revela’t, Anna Gallart, que convida els visitants a “retrobar-se” amb aquelles propostes que li puguin ser més significatives o emotives. En aquest sentit, tot i ser un festival amb gran prestigi professional, Gallart garanteix que el Revela’t és una cita “adreçada a tothom”. “No només a aquells que tenen passió per la fotografia analògica”, subratlla, tot recordant que l’àmplia programació d’exposicions es combina amb performances de dansa, activitats adreçades als infants i també propostes musicals, fruit de l’aliança amb el festival Floral. “Tothom té el seu espai”, assevera. També creix el fins ara conegut com a Main Weekend, quan es concentraven els actes centrals a finals de maig. En comptes d’un cap de setmana, el gruix d’activitats passa a agrupar-se en una Main Week: set dies que aniran del 20 al 26 de maig. El festival ha rebut 638 propostes d’exposicions procedents de 59 països diferents, fet que suposa un increment del 20% respecte la darrera edició. Finalment, són 25 les exposicions que s’estenen arreu del municipi. La cirereta del pastís és la retrospectiva Cartas al Director de la documentalista Cristina de Middel, Premi Nacional de Fotografia del 2017 i homenatjada pel Revela’t d’enguany.

En clau catalana, Quim Vives presentarà l’exposició al voltant de La societat de la neu, de J.A. Bayona, mentre Jordi Baron mostrarà la seva documentació al voltant del procés de buidat de pisos i cases de Barcelona després de la mort dels inquilins. Finalment, a nivell més proper, hi haurà l’exposició La imatge perduda. El Vilassar de fa cent anys en cent imatges, de la mà de la Col·lecció Sala Losdijck, i Fotoramblas de la Col·lecció Santos Montes, una mostra important de la vida entre els 50’s i els 70’s a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MÚSIC

L’encanteri ‘pop’ de Lana del Rey triomfa al Primavera Sound

BARCELONA
COMUNICACIÓ

El lleidatà Lluís s’imposa per sorpresa en la final del concurs ‘Eufòria’

BARCELONA
Ester Boquera Diago
Directora de ‘Les publicacions de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939

“La Generalitat republicana va editar quasi 90 títols a l’any”

Banyoles
art / música

Més de 40 artistes de diferents disciplines, al Wart Project 24

sant jordi desvalls
música

Joanjo Bosk reprèn la línia poètica amb ‘Cançó de repòs’, de Leveroni

figueres
Cultura

Margot Benacerraf, figura històrica del cinema veneçolà

música

El grup tarragoní Stromboli Jazz Band, en un festival de ‘dixieland’ a Portugal

tarragona
Cultura

La Patum Infantil omple de balls i salts la plaça de Sant Pere

Berga

L’Escola de Teatre La Diana estrena ‘Un Dios salvaje’ a El Canal

Salt