Música

CULTURA

Malgrat estrena Libèl·lula, un festival per fomentar l’oci nocturn alternatiu del jovent

L’Ajuntament de Malgrat de Mar posa en marxa aquest estiu, a través de la regidoria de Joventut, una prova pilot amb el nom de Festival Libèl·lula que “vol acollir la creativitat dels joves, fomentar un oci nocturn alternatiu i impulsar un consum artístic crític”. La plaça Moguer, un dels espais més utilitzats pels joves, acollirà l’esdeveniment que tindrà dues sessions: una el 15 de juny i l’altra, el 19 de juliol. El festival barrejarà música amb Djs locals, performans a càrrec de joves artistes locals i actuacions de dansa. Hi participaran la Colla de Diables Ratpenatsinfernals i l’Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau. El primer tinent d’alcaldessa i regidor de Joventut, Jordi Farré, ha presentat aquesta setmana el festival. “Estem a la plaça Moguer, que és un dels punts de trobada dels joves, per presentar un festival que ha sortit dels joves i que és per als joves”, va destacar Farré. El regidor va remarcar que la nova proposta cultural per als joves passa per fomentar el consum crític en un entorn saludable i amb la implicació de les entitats juvenils de Malgrat de Mar. L;a primera de les dues sessions comptarà amb l’actuació de Slum DJ Albert, de ballarins de hip-hop i de la jove cantant malgratenca Laia Soto. La segona inclourà a Jorge Peñafiel i Slum DJ Albert. A les dues sessions hi haurà performans a càrrec de l’artista local Ainoa Giménez, en les quals joves podran estampar samarretes. A més, hi haurà taller de xapes. La Colla de Diables Ratpenatsinfernals oferiran una tabalada per obrir les sessions del festival i l’Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau portarà el bar, que no servirà alcohol.Hi haurà també un Punt lila per donar suport i acompanyament a la víctima en casos d’agressió i que actuarà en defensa d’aquest espai lliure de violència masclista i LGTBIfòbica. A més, hi serà present el servei intermunicipal RULA per oferir informació i atenció sobre el consum de drogues i alcohol.

El cartell del festival, és obra dels joves artistes locals Ainoa Giménez, graduada en Belles Arts, i Bernat Ferriol, estudiant de Marquèting. Durant la presentació van explicar que han volgut fer “una proposta gràfica vibrant i festival”. “La libèl·lula és símbol de creació artística per la seva capacitat d’adaptar-se, evolucionar, de reinventar-se”, va dir Ainoa Giménez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.