Cinema

Cultura

Mor Morgan Spurlock, autor del documental ‘Super size me’ (2004)

Va ser nominat als Premis Oscar al millor documental

El director de documentals Morgan Valentine Supurlock, conegut sobretot pel seu treball Super size me, ha mort a l’edat de 53 anys a causa d’un càncer, segons ha anunciat la família a través d’un comunicat.

Natural de Parkersburg (Estats Units), es va graduar en cinema a la Universitat Tisch School of the Arts de Nova York (1993). Va ser productor de televisió i guionista, fins que es va convertir en director de documentals. El 2004 va arribar a la fama gràcies al seu treball Super size me. Un documental en què, durant 30 dies, només va menjar productes de la cadena McDonald’s, amb uns resultats aparentment devastadors pel que feia a la seva salut. Spurlock va ser nominat als Premis Oscar a millor documental i va guanyar el premi del gran jurat al festival Sundance. Super size me es va convertir en el divuitè documental més taquiller de la història del cinema i a Catalunya també va fer furor. Però allò que semblava tan perjudicial per a la salut, anys posteriors, un estudi de la universitat sueca de Linköping, va revelar que era mentida, ja que després de reproduir el mateix que feia Spurlock en el documental, en cap cas van detectar caps dels símptomes que assegurava haver patit.

També va dirigir altres documentals exitosos com Where in the world is Osama Bin Laden? (2008); The greatest movie ever sold (2011); This is us (2013), dedicat al grup musical One Direction; i Rats (2016).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia