Cinema

CULTURA

Mor Richard M. Sherman, compositor de la icònica banda sonora de ‘Mary Poppins’

Juntament amb el seu germà, Robert, va ser clau en l’èxit d’alguns dels grans films de Disney

El compositor Richard M. Sherman (Nova York, 1928), conegut per les seves llegendàries bandes sonores de Disney, va morir ahir dissabte a Los Angeles ls 95 anys, segons ha confirmat la companyia d’entreteniment dels EUA i ha recollit l’agència EFE. Entre les seves obres més icòniques hi ha Mary Poppins i El llibre de la selva.

Va ser guardonat dues vegades amb un premi Oscar i juntament amb el seu germà Robert B. Sherman (1925-2012) va convertir-se en un dels compositors clau en l’evolució de la companyia de Walt Disney quan aquesta va revolucionar el cinema infantil.

Del 1953 al 1955 va formar part de les tropes americanes del conflicte coreà com a músic i va servir de director d’orquestra per a diverses formacions, sense participar en els combats.

Es va consagrar el 1964 amb la banda sonora d’un dels grans clàssics de la història del cinema Mary Poppins, un film que ha acompanyat a diferents generacions de joves i adults. Va rebre l’Oscar a la millor banda sonora i a la millor cançó original amb el clàssic Chim chim cher-ee. Va rebre set nominacions més en els anys següents.

A banda del seu salt triomfal al cinema, va guanyar també tres premis Grammy i va rebre 25 àlbums d’or i platí durant la seva trajectòria de més de sis dècades. Sherman es va aficionar a la música gràcies al rock n’roll. Va compondre, de fet, un dels grans èxits dels cinquanta, You’re sixteen, abans de fer el salt a Broadway primer i a Hollywood després.

Al costat del seu germà va escriure la música de pel·lícules com The sword in the stone (1963), Chitty Chitty Bang Bang (1968), Els aristogats (1970) i Tom Sawyer (1973), entre moltes d’altres. En total, va escriure més de 200 cançons per a unes 27 pel·lícules i 24 produccions televisives de Disney.

Els músics van acabar amb la seva col·laboració exclusiva amb Disney a la mort de Walt Disney el 1966 per començar una carrera independent de productors i compositors musical. Robert va viure uns anys a Londres i els dos germans van escriure nombroses cançons per als espectacles musicals, entre els quals les adaptacions de Chitty Chitty Bang Bang i Mary Poppins produïdes en col·laboració per Disney i Cameron Mackintosh. El primer va ser l’espectacle de més llarga durada de vida al London Palladium i va estrenar-se el 28 d’abril de 2005 a Broadway.

El 2005 els dos músics van ser inclosos en el Saló de la Fama dels compositors i tres anys després van rebre la Medalla Nacional de les Arts dels EUA. També se’ls va atorgar una estrella en el Hollywood Walk of Fame al Hollywood Boulevard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.