Cultura popular

Cultura Popular

Lloll Bertran serà la pregonera de l’Aplec dels Ateneus

• La Festa Major dels ateneus tindrà lloc a la Colònia Güell el proper 2 de juny i comptarà amb més de 50 activitats obertes a tothom

Es presentarà la sardana Terra d’Ateneus, una obra de la compositora de cobles Anna Abad i la Companyia Elèctrica Dharma clourà la diada

L’actriu Lloll Bertran serà la pregonera de la Festa Major dels Ateneus (L’Aplec dels Ateneus) que tindrà lloc a la Colònia Güell el diumenge 2 de juny, una jornada festiva per donar a conèixer d’una manera participativa i lúdica el món dels ateneus, que clourà amb un concert de la Companyia Elèctrica Dharma fent un repàs a les cançons més emblemàtiques dels seus 50 anys de carrera.

L’Aplec dels Ateneus, que s’emmarca dins de la celebració del 40è aniversari de la Federació d’Ateneus (FAC), té com a objectiu visibilitzar la realitat dels ateneus: associacions que dinamitzen pobles i ciutats arreu del nostre país, amb un fort compromís social, i on tradició i modernitat es donen la mà per oferir un ventall ampli i divers d’activitats culturals, esportives i de lleure, obertes a tothom que hi vulgui participar.

Aquesta festa major lúdica, cultural i reivindicativa dels ateneus adreçada a famílies i tot tipus de públic inclou més de 50 activitats, com mostres i tallers de cultura popular (sardanes, balls de gitanes, balls de bastons, balls de coques i una cercavila amb elements i bestiari de la cultura popular), activitats esportives (futbol de botons, torneig triangular de bàsquet, bitlles catalanes, escacs gegants...), espectacles teatrals per a tots els públics (entre ells, visites teatralitzades a la Colònia Güell, actuacions familiars promogudes per la Fundació La Roda, els Kamishibais del Casal de Conflent i un taller de dansa urbana), dibuixos en directe dels Urban Sketchers del Centre de Belles Arts de Lleida i del Casino Prado Suburense de Sitges, el pòdcast en directe Botiflers del Centre Obrer de Cervera i vàries exposicions.

Estrena d’una sardana

De la programació, cal destacar la presentació en directe la sardana commemorativa del 40è aniversari de la FAC, Terra d’Ateneus, composta per Anna Abad i interpretada per la Cobla Ciutat de Granollers. Abad és una compositora i cantautora que compta ja amb cert bagatge en els escenaris, en el món de la cançó, la composició i la música tradicional. En el camp de la cobla, és una de les poques dones compositores, un treball reconegut amb els Premis Joventut de La Sardana de l’Any 2021 i 2022 amb les peces La Plaça de les Il·lusions i Els colors de l’Estany. Enguany, ha està classificada per la gran final de La Sardana de l’Any 2023 amb Sant Cugat, Capital de la Sardana i nominada novament al Premi Joventut amb Vallverdú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia