Llibres

festival

El Segre de Negre premia Margarida Aritzeta

El Segre de Negre, festival de novel·la negra i criminal de Lleida, celebrarà avui i demà (bàsicament) la vuitena edició. Una de les activitats destacades és el lliurament, a les 19h d’avui a la Universitat de Lleida, del cinquè Premi Trajectòria Literària, que serà per a Margarida Aritzeta, “una autora referent de la literatura catalana que ha estat una baula de transmissió entre la generació dels escriptors que als anys setanta i vuitanta van vindicar i elevar el gènere negre en llengua catalana i l’actual que ha recollit el compromís amb la qualitat literària que van demostrar”, segons el jurat.

La novel·la negra aconsegueix recordar, fer manifestos i, fins i tot, denunciar els problemes de la nostra societat. La memòria i la crítica aquest any seran motors del festival per tal de fer anar encara més enllà les reflexions d’autors, crítics i lectors.

La perspectiva del temps permetrà celebrar que fa deu anys va néixer la sergent Anna Grimm, el cèlebre personatge creat per l’escriptora lleidatana Montse Sanjuan. L’Anna Grimm, a la qual s’ha dedicat el cartell d’enguany, cobrarà vida i mostrarà la seva part més íntima durant la ja tradicional ruta literària teatralitzada.

Al llarg d’avui i de demà tindran lloc taules rodones, entrevistes, presentacions de novetats editorials, concursos de microrelats i de fotografia, gimcanes, etcètera. Hi participaran noms com ara Damià del Clot, Fàtima Llambrich, Pau Juvillà, Laia Vilaseca, Francesc Baena, Pablo Odell, Santi Sirvent, Clàudia Pujol, Enric Gomà, Santiago Álvarez, Anna Maria Villalonga, Raquel Gámez Serrano, Sylvia Mata-Lagarda, Jordi Badia, Elsa Plaza, Emili Bayo, Iñaki Rubio, Ferran Grau, Maribel Torres, David Marín, Ramona Solé...

Podeu consultar tot el programa a l’adreça: elsegredenegre.cat/programa2024/



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia