Música

La crònica

Dos dies de música i més, sota cobert

Per primer cop, totes les activitats del Festivalot es fan en espais d’interior

Són quarts d’onze del matí, fresc i humit després de la pluja, i a la Devesa de Girona hi ha moviment. A part del sempre animat mercat dels dissabtes, dos esdeveniments més afegeixen ambient i, sobretot, ritme a aquest espai de la ciutat de Girona. Són l’Aplec dels Quatre Rius i el Festivalot, que tot just engega motors però que ja comença a escalfar l’ambient. De fet, només cal constatar l’elevat nombre de cotxets amb criatures que hi ha pel voltant del Palau de Fires i l’Auditori per adonar-se que a dins d’aquests dos espais alguna cosa s’hi deu coure. Com a fora també, on una colla de foodtrucks amb els fogons encara a mig gas i nombroses taules buides preparades auguren que s’espera un públic fidel.

El Festivalot ha obert ja les portes i, per primer cop, totes les activitats programades per al cap de setmana es faran a l’interior, al Palau de Fires o a l’Auditori. L’organització havia pres aquesta decisió, que, si bé d’una banda esborrava la vistosa imatge dels escenaris sota els plàtans de la Devesa, de l’altra, assegurava poder fer les activitats prescindint de la inestabilitat del temps. Una decisió segurament encertada perquè l’amenaça de pluja, aquest dissabte, hi era.

Seguint una jove família entrant al Palau de Fires, tot just a dins, ja sona la música. De fet, són uns cants que provenen de l’escenari destinat a escoles i escoles de música. Un espai pensat perquè cada escola tingui el seu “moment per brillar”, segons l’organització. Entre els primers a actuar-hi hi ha l’escola Gegant del Rec, de Salt, que ha reunit nombrosos seguidors, alguns vestits amb la samarreta de l’escola. És un escenari petit just a l’entrada que contrasta amb el més gros i il·luminat que hi ha al fons, on està previst que al cap de poca estona actuï Sara Roy. Però per a això encara falta i, mentrestant, el Palau de Fires es va omplint de famílies, cotxets, globus i bosses obsequi de Noel –un dels patrocinadors del festival– que inclouen un sol·licitat fuet i que, junt amb uns braçalets que regalen a l’estand de recepció, són un autèntic reclam. Bosses, braçalets i tiquets per anar a l’estand on pinten les cares als nens i nenes. Perquè, a banda dels dos escenaris, s’han instal·lat diferents punts d’activitats que van des del sempre efectiu estand de maquillatge fins a un taller sobre com fer anar un desfibril·lador, xerrades per a famílies de la Clínica Bofill –amb la possibilitat de fer-se fotos vestits amb bates de metge– o, fins i tot, visitar una furgoneta camperitzada. Enmig de tot això, hi ha quatre noietes assajant una peça amb violins en un racó. S’ho prenen ben seriosament i mentre em pregunto a quin grup pertanyen arriba una gran colla amb djembés. Són del taller de percussió de l’escola La Farga de Salt, que reben una forta ovació del públic entregat al so dels timbals.

Mentre tot això passa dins el Palau de Fires, a l’Auditori està a punt de començar el concert de Lildami. Abans d’ell, però, els tres membres del grup Els Amics de les Arts, que estan darrere Pistatxo Produccions –l’organització del Festivalot– donen la benvinguda als assistents i els desitgen un bon festival. l comença Lildami i ràpidament es posa el públic a la butxaca –especialment un grup de nens i nenes de les últimes files–. Mentrestant, al Palau de Fires les quatre noietes que assajaven amb violí són ara a l’escenari. Resulta que venen de l’Escola de Música de Besalú i interpreten la peça que més els agrada. Sona la música i a fora fa sol i les taules es comencen a omplir. El Festivalot ja és aquí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

lliurament

Albert Jané rep el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Barcelona
Jordi Galli
Escriptor

“El procés d’escriure és un viatge, també, una ruta diferent de la que vam recórrer”

Barcelona

Llibres que desconcerten els llibreters

Barcelona
art

La Generalitat compra a Todocolección tres taules del retaule ‘perdut’ del Palau Reial Menor

barcelona
guardó

La debutant Alba Gómez Gabriel guanya el premi BBVA Sant Joan

Barcelona
TEATRE

La Perla29 torna a la reconciliació i el conflicte de Mouawad a ‘Tots ocells’

BARCELONA
còmic

Barcelona serà la ciutat convidada del festival de còmic d’Angulema 2025

barcelona
música

Prop de 30.000 assistents al festival Cabró Rock

barcelona
cultura

Carlus Padrissa: “Mai cap ària ha estat tan eròtica, tan orgàsmica”

Girona