Altres

PATRIMONI

Impuls al Molí de Sant Anastasi com espai museístic

L’espai conservarà in situ les peces de la seva col·lecció

La regidoria de Cultura treballa amb l’Arxiu Arqueològic el seu trasllat

La col·lecció de peces del Molí de Sant Anastasi de Lleida s’unificarà amb el trasllat de les peces de l’Arxiu Arqueològic a les instal·lacions del molí. Es vol reforçar el “discurs museístic” i el coneixement de l’edifici. En aquesta línia es donarà més valor a la tasca de difusió i promoció del patrimoni. La regidoria de Cultura, a banda de treballar amb l’arxiu en el trasllat de peces, està estudiant les que es poden reubicar a l’emplaçament original. A banda, s’està valorant l’estat de conservació en què es troben i les necessitats de restauració. El consistori vol fer el trasllat amb la garantia que la nova ubicació respongui a les condicions necessàries de conservació i futura exposició.

En el marc de l’impuls de l’espai també es preveu fer el buidatge del soterrani del molí, que s’omple d’aigua de la sèquia de Fontanet. Segons el consistori, un cop l’espai estigui alliberat d’aigua, es documentarà l’àmbit del rodet per tal d’estudiar-lo i integrar-lo correctament als plànols tridimensionals que s’estan realitzant. A més s’inclou la millora de la il·luminació de la segona planta de l’edifici, on hi ha l’exposició permanent “El riu fa horta”.Pel que fa a la comunicació, s’estan elaborant tres plafons exteriors que es col·locaran en diferents punts de la sèquia, per completar el fil explicatiu del molí. S’instal·laran dos plafons informatius més a la reixa d’accés: un, amb la informació bàsica de l’equipament, com horaris i usos, i l’altre, amb referències a la imatge de sant Anastasi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia